"2021'de yarışlarda boy göstereceğim" diyen Biricik'in yaptığı antrenmanı havadan görüntülendi. 

Drift sporuna nasıl başladığını anlattı

Sosyal medyada ve haberlerde sıklıkla gündeme gelen, sokaklarda otomobillerin tehlikeli bir şekilde kullanılmasıyla gün yüzüne çıkan drift aslında bir spor dalı ve pistlerde yapılıyor. Pistlerde drift yapıp yarışabilmek için ise Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından lisanslı sporcu olunması ve sporcunun 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Ancak bazı durumlarda özel izinlerle birlikte lisans alınabiliyor. 16 yaşındaki Utkuhan Biricik de bunun bir örneği. Aldığı eğitimler ile kendini kanıtlayan Utkuhan Biricik, özel izinle birlikte Türkiye'deki en genç lisanslı drift pilotu oldu. Utkuhan Biricik, drift sporuna nasıl başladığını Demirören Haber Ajansı(DHA)'ya anlattı.  

"İlk arabaya 9 yaşımda bindim"

Otomobillere olan merakının küçük yaşlarda başladığını belirten Utkuhan Biricik, "15 yaşında eğitim alarak başladım ve bu yerlere kadar geldim. İlk eğitimimi özel bir yerden aldım. Sonrasında Kıbrıs'ta dünya ikincisi İbrahim Yücebaş'tan eğitim aldım. İlk arabaya ise 9 yaşımda bindim. Yarış arabasına ise 15 yaşında bindim. Arabaya binince kalbimin nasıl attığını duyuyordum. O gün çok mutluydum. Keşke hala o gün olsa. Şu an alıştığım için ve profesyonel olarak yaptığım için pistte biraz daha rahat olmam lazım. Heyecan yaparsam daha farklı şeyler olabiliyor. Türkiye'de drift sporu pistimiz az. Pist çeşitliliği olsa çok iyi olur. Normalde 18 yaşına kadar drift sporcusu olamıyorsunuz. Ama ben eğitim aldığım için ve başarılı gördükleri için 16 yaşımda drift yapmaya izin aldım ve Türkiye'nin en genç drift pilotu olarak geçiyorum. Lisanslı sporcuyum" dedi.

"Benim yaptığım drift güvenli"

Sokaklarda drift yapanlar hakkında konuşan Biricik, "Sokakta drift yaptığını sanıyorlar. Sokakta drift insanları riske atmaktır. Aslında drift değildir. Risklidir ve adam öldürmek gibi bir şeydir neredeyse.  Benim yaptığım drift güvenli. Aracımızda roll-barlar var, dört nokta kemerlerimiz var. Takla attığın zaman hiçbir şey olmaz. Araçlar ona göre özel tasarlanıyor. Araçların yapım aşaması yaklaşık 2 yıl sürüyor. Normal bir araç dışında farklı bir araç oluyor. Beni bu spora annem yönlendirdi. Çünkü arabaları çok seviyordum. Bir kere izlemeye geldik ve daha sonra içimde bir tutku oldu. Sonrasında eğitim aldım ve kendimi pistte buldum. Şimdilik kendi aramızda yarışlar düzenliyoruz. Antrenman yapıp tecrübe kazanıp daha sonra yarışlara girmek istiyorum. İnşallah 2021'de yarışlarda boy göstereceğim. Antrenmanlarda arabaları fazla zorlamıyoruz. Kısık ayarda çıkıyoruz. Kendimizi o atmosfere alıştırmak için çıkıyoruz. Antrenmanlarımız yaklaşık 8 saat sürüyor" şeklinde konuştu.

"Biz ailesi olarak destekliyoruz"

Utkuhan Biricik'in annesi Derya Altunkaynak, "Utkuhan'ın araba tutkusu çok küçük yaşlarda başladı. 6 yaşında diyebilirim. Karda araba sürme merakı vardı. Biz birkaç kere hata edip kucağımızdayken sürdük. Sonrasında bu aşka dönüştü. Trafikte gençleri, çocukları görüyordum tedirgin oluyordum. Yarışlara götürüp ona bu işin pistlerde yapıldığını göstermeye çalıştım. Sonrasında pilot ağabeyileri çok güzel yönlendirdiler. Kurs aldık. Sertifika programına katıldık ve orada da çok iyi görününce buralara kadar geldi ve bizde destekliyoruz. Utkuhan'ın bir yurtdışı hedefi var. Biz de ailesi olarak destekliyoruz. Kendisi de iyi bir performans gösterirse ilerleyen zamanlarda hep birlikte izleriz" diye konuştu.