Son yıllarda sosyal medya hayatımızı şekillendiren bir unsur oldu. Haberlerden önce en önemli gelişmeleri ilk oradan duyuyoruz.

Magazin dünyasın renkli isimleri de sosyal medyayı çok aktif kullanıyorlar.

Hatta bazı ünlülerimiz kendi kendilerine röportaj tadında açıklamaları bile sosyal medya üzerinden yapar oldular.

Yine ünlü isimler sosyal medya üzerinden mutluluklarını, şikâyetlerini, göz yaşlarını hatta kızının ilk regl bilgisini bile sosyal medya aracılığı ile duyuruyorlar.

Sosyal medya en yakın arkadaşımızdan daha fazla dertleştiğimiz bir yer oldu.

Yalnız dikkatimi çeken bir şey var! Özellikle bu paylaşımları yapan ünlülerimize baktığımda birçoğu magazin gazetecileriyle bir araya gelmeyen isimlerden oluşuyor. Bende bu haftaki yazımda magazin gazetecileriyle bir araya gelmemeye özen gösteren ama kendi magazin haberlerini kendi sosyal medya üzerinden yapanlardan seçtim.

Şimdi gelin hep birlikte bu ünlülerimiz kimlermiş ve neler paylaşmışlar şöyle bir göz atalım.

Sıradaki ilk haberimiz Nesrin Cavadzade ile Gökhan Alkan. Bu senenin ilk günlerinde sosyal medyadan aşklarını ilan eden oyuncu çift Nesrin Cavadzade ile Gökhan Alkan, magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Sürpriz aşk karşısında hayranlarını hem şaşırtan hem de sevindiren ikili, ilişkilerini doludizgin yaşamaya devam ediyor.

Her paylaştıkları aşk pozuyla dikkat çeken çiftten Nesrin Cavadzade, son olarak 'Dünya Sarılma Günü'ne özel bir video yayınladı.Paylaşılan bu video kısa sürede büyük bir beğeni yağmuruna tutuldu. Nesrin Cavadzade’yi normalde magazin haberlerinde pek görmeyiz. Ama sosyal medyayı istediği zaman çok güzel kullanabiliyor. Kendi magazin programını kendi yöneten bir yapımcı gibi.

Sıradaki ismimiz magazin habercileriyle pek bir araya gelmeyen Meryem Uzerli! O da Nesrin Cavadzade gibi sosyal medyasını kullanarak kendi haberlerini kendi istediği gibi yayınlamayı tercih eden bir başka ünlümüz.

İkinci kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Meryem Uzerli minik kızı Lily Koi'yi sosyal medyadan paylaşmaya doyamıyor. Geçtiğimiz günlerde doğum yapan Meryem Uzerli'den bebeği ile yeni pozlar geldi. Başarılı oyuncu Uzerli daha önce hamileliği için "Kızım uzun zamandır kardeş istiyordu. Kendi ailemizi kuruyoruz" demişti.

Uzerli bebeğinin babası hakkında hala net bir açıklama yapmadı. Meryem Uzerli Lily Koi ile yaptığı yeni paylaşımda fit hali ile de dikkatleri üzerine çekti. Bu ünlümüzde gördüğünüz gibi canı ne zaman isterse en yakın arkadaşı sosyal medya aracılığı ile kendi magazin haberini yapıyor.

Şimdide sırada güzel bir ünlümüz daha var. Pandemi sürecini ailesiyle birlikte Şile'deki yazlık evinde geçiren Başak Sayan, İstanbul'dan ve herkesten uzak kalarak koronavirüsten korunmaya çalışıyordu. Ancak ünlü oyuncu, 10 gün önce koronavirüse yakalandığını ve atlattığını sosyal medyasından duyurdu. Hastalığa nasıl yakalandığını sosyal medyadan şu anlatımla duyurdu. ''Eve kargo geliyor, haftada bir alışveriş günü. Oradan kapmış olabilirim'' dedi. Hastalığı semptomsuz geçiren Başak Sayan, karantinada biraz da olsa yalnız kalmanın kendisine iyi geldiğini de yazdı.

İşte bu ünlülerimiz gibi magazin gazetecilerinden kaçan ama kendi magazin haberlerini sosyal medyaları üzerinden kendi istedikleri gibi yapan daha bir çok ünlümüz var.

Bu paylaşımlarıyla tüm magazin haberlerine de konu oluyorlar. Kendi adlarına güzel bir mecra, ama magazinci arkadaşlar adına iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Böylelikle magazin gazeteciliği her geçen gün eriyor.

Özellikle magazinde çalışan arkadaşlar için önümüzdeki yıllarda bu iş nereye doğru gidecek açıkçası merak ediyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.