GÜNCEL

Son dakika Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e FETÖ gözaltısı! Celal Çelik kimdir?

Abone Ol

Son dakika haberine göre; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın edindiği bilgilere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını da yapan CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı. Çelik'in Ankara'daki evinde ve iş yerinde arama yapılıyor. Konuyla ilgili CHP ve Ak Parti'den ilk açıklamalar geldi. Celal Çelik kimdir?

'AKIL TUTULMASIDIR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, olaya ilişkin, 'FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ'ye destek veriliyor. Avukatım Celal Çelik'in gözaltına alınması akıl tutulmasıdır.' dedi. 

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Celal Çelik FETÖ suçlaması ile evi basılacak son insandır. Türkan Saylan'ın gözaltına alındığı Ergenekon, Balyoz süreçlerini anımsattı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarının bu gözaltıyı 'siyasi' olarak değerlendirdiği belirtildi. 

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin, "Haberi ben de gelirken yolda aldım. Gözaltındaki süreç devam edecek, tabii herhangi bir suçu varsa adalet önünde cevap verir" dedi.

CELAL ÇELİK KİMDİR?

CHP'nin resmi internet sitesinde Celal Çelik ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor...

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Çelik, 1999 yılında hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla;

2001 - 2005 yıllar arasında Isparta merkez hâkimi
2005 - 2007 yılları arasında Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı
2007 – 2008 yılları arasında Çankırı/Çerkeş Hâkimi
2008 – 2011 yılları arasında Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

12 Eylül 2010'da yapılan referandum sonrasında hakimlikten istifa etti.

İstifa ettikten kısa bir süre sonra CHP ve Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını üstlendi.

Abone Ol