Beşiktaş, Vodafone Park’ta sezonun ilk derbisinde evinde Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak bir puana razı oldu.

Oyun olarak iki takım da kontrollü oynayınca derbiden gol sesi çıkmadı. İsmael hoca Fenerbahçe’yi iyi analiz edemediği için siyah beyazlılar ilk devrede, altı kez ofsayta yakalandı.

İlk devrenin hakimi Fenerbahçe

İlk devre Fenerbahçe oyunun hakimi olsa da, maç boyu iki takım da dokuzar şut çekti. Fenerbahçe’nin ancak üç şutu kaleyi buldu.

Gecenin en güzel görüntüsü muhteşem Beşiktaş taraftarıydı. Ama onlar da bekledikleri oyunu seyredemedi. On maç sonra Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi golsüz berabere kaldı.

Ghezzal oyunu hareketlendirdi ama…

İkinci devre yapılan oyuncu değişiklikleri özellikle 73. dakikada Ghezzal oyuna girince Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ghezzal’ın üç ortası gol pozisyonu oldu. Weghorst’un iki kafa vuruşundan biri direğe, biri az farkla auta gitti. Maç boyunca vasat oynayan Beşiktaş, oyunun son bölümünde pozisyonları gole çeviremedi. Ama İsmael hocanın yaptığı değişiklikler oyuna pozitif yansıdı. Ancak Cenk’i daha erken oyuna alabilirdi.

Beraberlik her ne kadar oyunun hakkı ise de son dakikada kaçan pozisyon Beşiktaş’ı üç puandan etti.

Bu sonuçla İsmael hoca derbide yenilmeyerek, hem kendisi hem yönetim derin bir nefes aldı. Ve karşılaşma sonrasında da büyük bir güvenle “Gelecek endişem yok, sizin de olmasın“ dedi basın mensuplarına.