Bu hafta öğle bir şey yaşandı ki olacak şey değil. Aslında yıllardır genel olarak yaşanan şeyler. Magazin programları “seyredilelim, program konuşulsun ” diye çoğu zaman yalan haber yapmayı tercih ediyor.

Belgesiz veya karşı tarafı aramadan, kulaktan dolma, bazen de sadece bir görüntü ile sansasyonel haber yapılarak programdan ve kendilerinden konuşturuyorlar. Ama yalanları ortaya çıkınca da utanmıyorlar. “Olsun reklamın iyisi kötüsü olmaz” deyip gülüp geçiyorlar. Yalanlarına daha sonra başka kişiler ve haberler üzerinden devam ediyorlar. İşte yıllardan beri bu tarz kişiler yüzünden magazin kalitesizleşti.

Şimdi niye bunları durup dururken yazıyorum diyeceksiniz. Sebebi bu hafta Hülya Avşar’ın kızı üzerinden yapılan yalan dolu bir haber yüzünden. Bu haberle bağlantılı olan haber üzerinden esas konumuz olan yalan, sansasyonel reklamın iyisi kötüsü olmaz denen habere bağlayacağım. Şarkıcı Hadise ve Mehmet Dinçerler arasındaki kriz, şarkıcının ender yapabildiği bir konseri sırasında ağlamasıyla patlak vermişti. Gerçi bu hareketi planlı ve magazinde kendi gündemini yaratmak için olduğunu düşünüyorum. Daha sonra bu ikilinin evliliklerinin bittiğini, mahkeme koridorlarının göründüğünü öğrendik. Bunlar hiç de sessiz sedasız olmadı. Oysa bir çok ünlü bunu sessiz sedasız yaptı. Çünkü magazin haberlerine ihtiyacı olmayanlar böyle yapmıştı. Bu da ayrı bir konu.

Nitekim yukarıda bahsettiğim gibi “adımızdan söz ettirelim”, “programımız üzerinden magazin gündemi olsun”, ”reklamın iyisi kötüsü olmaz” adına yapılan bir haber gündem oldu.


Haber “Mehmet Dinçerler, Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu ile önce arkadaş ortamında vakit geçirdi. İkilinin daha sonra birlikte vakit geçirdiği belirtildi. Ayrıca Dinçerler ve Çilingiroğlu'nun samimi halleri de dikkat çekti.” Haber dost ortamında arkadaşlar! hep beraber vakit geçirildi değil. “Boşanma arifesinde olan Mehmet Dinçerler ile Zehra Çilingiroğlu aşk yaşıyor”. İşte tam da söylediğim gibi! Bir görüntü üzerinden araştırılmadan, sormadan “kendimizden bahsettirelim” haberciliği budur.

Bu haberin ardından Hülya Avşar jet hızıyla avukatı üzerinden bir açıklama yaptı; “Haberde iddia edilenin aksine müvekkilimiz Zehra Çilingiroğlu erkek arkadaşının da bulunduğu bir ortamda arkadaş grubuyla eğlenmişlerdir. Tamamen çarpıtılan görüntülerle, magazin haberi yaratma dürtüsüyle kurgulanmış olunan bu haber, müvekkillerimiz Zehra Çilingiroğlu ve Hülya Avşar’ın itibarını zedelemeye yöneliktir.” Diye devam ediyor. Açıklamanın son bölümü şu şekilde:

“ Gerçek dışı bu haberi tekzip eder, konu hakkında tüm hukuki ve cezai başvuru haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Yukarıda yazdığım gibi magazin haberciliği yıllardan beri yanlış insanların elinde! Ve bundan dolayı bugün bu meslek tukaka oldu. Yazık ki ne yazık! Maalesef magazin haberciliğinde seviyesizlik prim yapmaya devam ediyor.


Sevgi ve hoşgörü ile kalın…