Süper Lig'in lideri Beşiktaş, ilk devrenin son maçında evinde Göztepe'yi ağırladı. Uzun süre sonra evinde geriye düştüğü karşılaşmayı ikinci yarıda attığı gollerle çevirmeyi başaran ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Beşiktaş, ligin ilk yarısını da zirvede bitirdi.

Süper Lig'in ani ve anlaşılmaz bir kararla 21 takımla oynanacak hale getirilmesi nedeniyle oluşan yoğun maç periyodu yüzünden, takımlar "devre arası" molası vermeden ligin ikinci yarısına başlayacak. Beşiktaş da ikinci yarının ilk karşılaşmasında Beşiktaş'tan ayrılan Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzon ile karşılaşacak.

Sezonun başında Beşiktaş'ı ve Sergen hocayı yerden yere vuran medya, bugün takımı ve hocasını gıpta ile izliyor. Şampiyonluk iddiasındaki diğer takımlar arasında seyir zevki açısından en güzel oyunu sergileyen Beşiktaş, tüm derbileri kazanarak bulunduğu yeri hakettiğini de gösterdi. Takım ve futbolcularını motive ederek başarıyı getiren Sergen hoca güçlü bir alkışı hakediyor.

Beşiktaş, önceki karşılaşmalarda olduğu gibi Göztepe karşısında da oyuna hızlı başladı. Daha ilk dakikada soldan etkili geliştirilen atakta, Abubakar'ın vuruşu az farkla auta gitti. 15. dakikada Gezzal'ın muhteşem ortasına Abubakar'ın uçarak vurduğu kafa ile top direğin dibinden auta gitmesi kaçan bir diğer pozisyon oldu. 19. dakikada Göztepe ceza sahasındaki karambolde Larin'in vuruşu filelerle buluştu ama VAR'ın ofsayt uyarısıyla gol iptal edildi. VAR, 33. dakikada Gezzal'ın ortasını düzgün bir vuruşla kaleye gönderen Abubakar'ın golünü de ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

39. dakikada Göztepe'nin ilk atağında kaleye çekilen sert şutu sektiren Ersin, Tripiç'in vuruşuna engel olamayınca konuk ekip maçın ilk yarısında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Sergen hoca, ikinci devreye Mensah'ın yerine Ljacic aşısını yaparak başladı. Aşı, 48. dakikada tuttu ve Gezzal'ın pasıyla buluşan Ljacic, soldan güzel bir vuruşla beraberlik golünü kaydetti.

İkinci devreye hızlı ataklarla başlayıp pozisyonlar yakalayan Göztepe, 54. dakikada Atiba'nın kaptırdığı topu Halil, sert bir şutla Beşiktaş kalesine gönderdi ama Ersin başarılı bir kurtarışla takımının tekrar geri düşmesini önledi. Ersin, 60. dakikada kendisiyle karşı karşıya kalan Nida'nın ayağındaki topu parmaklarının ucuyla çelerek bir başka gol tehlikesini savuşturdu. Bu aynı zamanda maçın kırılma anı da oldu.

72. dakikada N'Kodou'nun vuruşu az farkla auta gitti. Sergen hocanın takıma yaptığı ikinci aşıyla oyuna giren Gökhan Töre ile 77. dakikada başlayan atak, Abubakar'ın adeta yere yatarcasına vurduğu kafayla gole dönüşünce Beşiktaş beklediği galibiyet golüne de kavuşmuş oldu.

89. dakikada Jozef de Souza'nın pasında N'Koudou'nnu vuruşunu, kaleci İrfan Can ayağıyla çıkararak farkın ikiye çıkmasını önledi. 90. dakikada kendi sahasından hızla çıkan Beşiktaş, Gökhan'ın ortasıyla  buluşan N'Koudou'nun vuruşunun direkten dönmesi kaçan bir diğer pozisyon oldu. Hakemin son düdüğü, hem Beşiktaş'ın 2-1'lik galibiyetini, hem de Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirdiğini ilan etti.

Şimdi sıra, Başkan ve yönetimde. Sergen hocanın istediği takviyeleri, özellikle forvet takviyesini bir an önce bitirip şampiyonluk yolunda hocanın elini güçlendirmelidir. Göztepe maçında kazanılan 3 puan kadar, Sergen hocanın Adem Ljacic ve Gökhan Töre'yi kazanması da iki değerli transfer gibi oldu. Bu isimlerin ileride takıma daha fazla katkı sağlayacağını da görmeyi umuyorum.

Bizlere seyir zevki yüksek maçlar ve liderlik keyfini yaşatan Sergen hoca ve takımını alkışlıyor, onlarla gurur duyuyoruz.