Bu hafta İstanbul’u terk eden ünlüleri kaleme alacağım. Çünkü daha çok yeni büyük şehirden bir ünlümüz daha köy hayatına geçiş yaptı. Sonuçta ünlüler de insan ve kalabalıktan, stresten, yoğunluktan kaçma ihtiyacı duyuyorlar. Kaçış için de en iyi mekanlar, genelde köyler oluyor. Pahalı kıyafetler ve mekanlarda görmeye alıştığımız ünlüleri bir bakıyoruz köyde yaşamaya başlamışlar.

Bakalım hangi ünlülerimiz isim köyde yaşamaya başlamış;

Göksel; Pop müziğin başarılı ismi Göksel konserler dışında hayatını Göcek’te sürdürüyor. İstanbul’da kendini iyi hissetmediğini belirterek ani bir kararla Göçek’e yerleşti. Güzel şarkıcı, evine kurduğu stüdyo sistemi ile de kayıtlarını evde yapmaya başlayınca İstanbul’a gidip gelmek zorunda kalmadı.

Başak Sayan; Uzun süredir ekranlardan uzak bir hayat süren Başak Sayan çocuklarını büyütmek ve daha sakin bir hayat sürmek için Şile’ye taşındı. Orada organik tarımla da ilgilenen Sayan, daha dingin bir hayatı tercih etti.

Tuğba Özay; Uzun süredir bizlerden uzak Tuğba Özay. Başarılı modeli bir dönem İstanbul’da her gün görüyorduk. Özay, 1997 yılında Manavgat’ da aldığı çiftliğine taşınarak rahat bir hayat sürmeyi tercih etti. Mecbur kalmadıkça İstanbul’a gelmiyor ve her fırsatta böyle daha mutlu olduğunu söylüyor.

Burak Hakkı; Gelibolu’da sakin bir yaşamı tercih eden bir başka ünlümüz Burak Hakkı da köy hayatını tercih eden bir başka ünlümüz. Annesi ve oğluyla köyde daha huzurlu olduğunu görebiliyoruz. İstanbul’a işlerinden dolayı gelen Hakkı işlerini bitirir bitirmez tekrar soluğu Gelibolu’da alıyor.

Özlem Tekin; Belki de köy hayatını ilk başlatan isim kendisidir diyebilirim. Özlem Tekin şalvarını giyip eline çapasını alıp soluğu her gün tarlasında alıyor. Ünlü sanatçı arkadaşlarıyla köyde mutlu bir hayat sürdürüyor. Tekin, Milas’a kısa sürede ayak uydurdu.

Köy hayatını en son tercih edip büyük şehirden köye yerleşen ünlü isim ise Bedia Akartürk oldu. Köy havasının kendisine çok iyi geldiğini belirten Akartürk, konserlerine köyden gidip geldiğini söylüyor. Ünlü sanatçı İzmir’in Ödemiş ilçesindeki kendi köyüne yerleşerek daha sakin bir hayatı tercih etmiş. Dikkat ederseniz yavaş yavaş ünlülerimiz büyük şehirlerden kaçıyor ve daha sağlıklı ve daha dingin bir yaşamı tercih ediyorlar. Bence en doğrusunu yapıyorlar. Darısı benim başıma diyorum.

Şimdilik sevgi ve hoşgörü ile kalın…