Sarımsak, insan sağlığına faydalı olduğu kabul edilen ve yemeklere verdiği muhteşem lezzeti ile sıkça kullanılan bir besindir. Pazardan, marketten aldığınız sarımsakları çok basit bir yolla soyarak hazır hale getirebileceksiniz. Artık sarımsak kabuklarını soymak zamanınızı almayacak. Üstelik bu yöntemle ellerinizde sarımsak kokusundan eser olmayacak.Su yönetminde bir kasenin içerisine diş diş sarımsaklar koyulur. Üzerine sıcak su ilave edilir ve ortalama 1 dakika kadar bekletilir. Bu sayede kabuklar daha kolay bir şekilde soyulabilir.
ÇALKALAMA YÖNTEMİ
2 kase alınır ve 1 kasenin içerisine sarımsak konulur. Diğer kase de üzerine kapatılır. Kuvvetli bir biçimde çalkalanır. Bu sayede kabuklar kolay bir şekilde soyulabilir. Ayrıca elde de koku da bırakmaz.
SARIMSAKLAR BU YÖNTEMLE AYLARCA TAZE KALIYOR
Evinizdeki sarımsakları çürümeden saklamanız için gereken tek şey sarımsaklarınızın kabuklarını soymadan sadece dişlerini ayırarak cam bir kavanoza koyun. Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı kuru siyah çay, 1 yemek kaşığı da sofra tuzu koyun.