Futbolda 2020-2021 sezonunda sona yaklaştık. Türkiye Süper Liginde heyecan dorukta, bitime üç hafta kala Beşiktaş zirvedeki yerini koruyor. A. Hatayspor karşısında alınan 7-0’lık skor ve oynanan güzel futbol rakiplerine adeta gözdağı verdi. Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray – Beşiktaş derbisi şampiyonluk düğümünü çözebilir.

Şampiyon kim olursa olsun şampiyonluk sevinci Covid-19’a davetiye çıkarmasın. Şampiyonluk sevinci, virüsü sevindirmesin. İtalya Seri A’da bitime 4 hafta kala Inter şampiyonluğunu ilan etti. 11 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk Inter taraftarlarını sokağa döktü. Taraftarlar şampiyonluk sonrası korona virüs kurallarını hiçe sayarak meydanlarda kutlama yaptı.

Ezeli rakipleri Juventus’un 9 yıllık hegemonyasına son vermenin coşkusuyla Inter taraftarları korona virüs kurallarını hiçe sayarak Milano sokaklarını hınca hınç doldurdu. Tarihi Duomo meydanına akın eden taraftarlar erken saatlerde meydanı doldurarak şampiyonluk meşaleleri yaktılar.

İtalya’da sosyal mesafe, maske kurallarının hiçe sayıldığı bu görüntüler bize kötü örnek olsun. Şampiyon olacak takımımızın taraftarları şampiyonluk kutlamalarını sokaklarda değil evlerinde sosyal medya üzerinden yapsınlar.

15 Mayıs Cumartesi Süper Ligde son maçlar oynanacak. Şampiyon daha öncede belli olabilir. Her halükarda kapanma dönemine denk gelecek. Bu yüzden taraftarların sokakta kutlama yapması zaten mümkün görünmüyor. Ancak yine de İtalya’daki görüntüleri yaşamamak için tedbirli olmamız gerekiyor.  

Lille Türk gücü şampiyonluğa koşuyor…

Bu sene sadece Türkiye Süper Ligini takip etmiyoruz. Fransa Ligini de heyecanla izliyoruz. Dört Türk futbolcusunun forma giydiği Lille emin adımlarla şampiyonluğa koşuyor. Fransa liginin 35. haftasında Lille evinde Nice’i 2-0 yenerken goller yine Türk futbolcular Burak Yılmaz ve Zeki Çelik’ten geldi. İki isim son dört haftada takımını sırtlayan isimler oldular.

Lille'in ligde oynadığı son 4 maçta attığı 8 golün 8'inde de Burak Yılmaz ve Zeki Çelik gol ya da asist katkısı yaptı. Bu süreçte Burak Yılmaz 4 gol atarken, 1 asist yaptı. Zeki Çelik ise 2 kez ağları havalandırdı ve 1 de asist yaptı. Burak Yılmaz Nice karşısında rakip ağları bir kez sarsarken, bir şutu da direkten döndü. Tecrübeli golcü bu maçta Fransa Ligindeki gol sayısını 13’e çıkardı.

Lille bitime 3 hafta kala 76 puanla PSG’nin bir puan önünde liderliğini sürdürüyor. Bir sonraki maçında Lens deplasmanına çıkacak Lille, sonrasında kendi evinde Saint-Etienne’i ağırlayacak. Son hafta ise Angers deplasmanında ligi tamamlayacak. Türk futbolcularımızın üstün performansıyla Lille takımını şampiyonluğa taşıyacağına inanıyoruz.

Büyük Mustafa, Büyük Altay’ın umudu oldu…

TFF 1'inci Lig'de efsane futbolcusu Mustafa Denizli'nin teknik direktör olarak görev aldığı ilk maçta deplasmanda Bereket Sigorta Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ederek bitime 1 hafta kala Play-Off'u garantileyen Altay, Süper Lig umudunu yeniden tazeledi.

Altay tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Denizli, 38 yıl sonra döndüğü İzmir ekibinin 18 yıllık Süper Lig özlemini sonlandırmak için kolları sıvadı. Usta teknik adamın takımın başına geçmesiyle yönetim ve taraftarlar arasındaki buzlar eridi. Camia kenetlendi, futbolcusu ve taraftarıyla Altay şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

Süper Lig hedefine Play-Off birincisi olarak ulaşmak isteyen Altay'ın yarı final öncesi 4 muhtemel rakibi bulunuyor. Ligde 60 puanla 5'inci sırada yer alan siyah-beyazlılar, evinde oynayacağı Royal Hastanesi Bandırmaspor maçından puan çıkarırsa 61 puanlı 4'üncü basamaktaki İstanbulspor'la eşleşecek.

Altay kaybeder, ikili averajda kötü olduğu 57 puanlı Altınordu galip gelirse, siyah-beyazlılar 6'ncı sıraya gerileyecek ve ilk 2 mücadelesi veren Adana Demirspor, Giresunspor ve Samsunspor takımları arasından son sırayı alıp şansını Play-Off'a bırakan ekiple rakip olacak.

Tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Denizli üç büyük kulüp Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yaparak, Türk futbol tarihinde önemli bir başarıya imza atmıştı. EURO 2000’de A Milli Futbol Takımımızı çeyrek finale çıkararak milli takımlar düzeyinde çıtayı yükselten ilk isim olmuştu.

Galatasaray Mustafa Denizli yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla Avrupa Fatihi unvanını kazanmıştı. Sarı Kırmızılılar 1988-89 sezonunda o dönem ki ismiyle Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline adını yazdırırken, yarı finalde George Hagi’nin de formasını giydiği dönemin efsane takımı Rumen ekip Steaua Bükreş’ elenmişti.

Çalıştırdığı takımlarda büyük başarılara imza atan tecrübeli teknik adam, futbolculuğunda Büyük Mustafa olarak efsaneleştiği takımı Büyük Altay’a geri döndü. Artık emekliye ayrıldığını düşündüğümüz 71 yaşındaki Mustafa Denizli Altay’dan gelen teklifi geri çeviremedi.

1962 yılında altyapısında futbola başladığı Altay’da 1965-1983 yılları arasında 18 yıl A takımda forma giyen Mustafa Denizli, içinden yetiştiği camiayı 18 yıl sonra yeniden Süper Lige taşımak istiyor. Tecrübeli teknik adam kulüpten ücret talep etmeyip, alacağı ücretin Mehmetçik Vakfı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri vakfına bağışlanmasını istedi.

Mustafa Denizli yıllar sonra onu yetiştiren camiasına vefa örneği gösterdi. Kulüpten alacağı ücreti Mehmetçik Vakfı ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri vakfına bağışlaması ise ülkesine olan vefasını ortaya koydu. Mustafa hocayı tebrik ediyorum umarım kariyerinin son dönemine bir başarı daha ekleyerek Altay’ı süper lige taşımayı başarır.