Gaziantep'te, geçen şubat ayında özel bir hastanede karın germe ameliyatı olan 38 yaşındaki Emel Bingöl´ün karnında makas unutuldu. 6 ay sonra çekilen röntgenle karnında makas olduğu anlaşılan ve ikinci kez ameliyata girmek zorunda kalan Bingöl, olayı yargıya taşıdı. Almanya´da yaşayan 2 çocuk annesi Emel Bingöl, 3 Şubat 2017 tarihinde memleketi Gaziantep´te bulunan özel bir hastanede 10 lira liraya kilo fazlalığından dolayı karın germe ameliyatı oldu.

'AĞRILARININ SEBEBİ KARNINDA UNUTULAN MAKAS'

Doktor N.G.Ö.'ye ameliyat olduktan bir gün sonra taburcu olarak Almanya´ya dönen Bingöl´ün karnında uzun süre ağrı oluştu. Bu ağrılara ilaçlarla dayanan kadın, daha sonra sancıları geçmeyince Gaziantep´te ameliyat olduğu doktoru N.G.Ö. ile irtibata geçti. Doktorunun ağrıların normal ve geçici olduğunu anlattığı Bingöl, Almanya´da bir hastaneye giderek röntgen çektirdi. Çektirdiği röntgenin ardından doktorlar, Bingöl´ün karnında makas olduğunu ve bu nedenle ağrı çektiğini söyledi. Bingöl ve yakınları, röntgende 6 ay önceki ameliyatta karnında makas unutulduğunun ortaya çıkması üzerine şoke oldu. Bunun üzerine yeniden ameliyat olduğu doktoru ile irtibata geçen Bingöl, Almanya´da röntgen çektirdiğini ve karnında makas olduğunu belirterek, "Siz ameliyat yaparken nasıl makası karnımda unuttunuz" dedi. 

150 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Doktorunun kabul etmediği ve hata var ise hemşirelerden kaynaklandığını söylediğini aktaran Bingöl, yeniden Gaziantep´e gelerek ameliyat olduğu özel hastaneye tepki gösterdi. Tartışmanın ardından yakınlarının tavsiyesi üzerine Şanlıurfa´ya giden Bingöl, buradaki bir özel hastanede yapılan ameliyat ile 6 ay karnında taşıdığı makastan kurtuldu. Olayın şokunu üzerinden atamayan Bingöl, daha sonra avukatı İrfan Şiyar Yıldırım aracılığıyla Gaziantep´te ameliyat olduğu hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu ve 150 bin liralık da tazminat davası açtı.

"MAĞDUR OLDUM"

Karnında 6 ay boyunca ameliyatta unutulan makasla yaşadığını belirten Emel Bingöl, şunları söyledi: "Karnımda makası unutmuş ama biz farkında değildik. Almanya´da doktora gittim, tedavi gördüm, röntgen çekildi, onlar karnımın içinde makas teşhis etti. Ameliyatımı yapan doktorla görüştük, 'Şişkinliktir, geçer, sabret' dedi ama geçmedi. Normal günlük hayatımda eğilip kalkamadım, mağdur oldum. Almanya´da röntgen hastanesine gittim karnımda makas olduğunu söylediler ve ameliyat olmamı önerdiler. Bunun üzerine Gaziantep'teki doktorla görüştüm ve kendisi bana 'Sakın Almanya´da ameliyat olma, buraya gel ben seni ameliyat ederim' dedi. Geçen hafta Gaziantep´e geldim, ardından Şanlıurfa´ya gelip ameliyat oldum. Şuan çok memnunum, sağlığıma geri kavuştum Allah'ıma şükürler olsun, iyiyim."

Bingöl´ün avukatı İrfan Şiyar Yıldırım da müvekkilinin mağduriyetinin ortada olduğunu kaydederek, her türlü hukuki mücadelesini vereceklerini söyledi.(HABERTÜRK)