Alternatif ve tamamlayıcı tıpçılar ABD'de yapılacak 2 günlük kongrede bir araya gelecek. Bu yıl 5. düzenlenecek olan Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp ve Terapiler Uluslararası Toplantısı'na Türkiye'den, onkolog Prof.Dr. Mutlu Demiray katılacak. Prof.Demiray, akciğer kanserini zerdeçalla tedavi etmeyi başaran bilimadamı olarak tıp tarihine geçmişti.  'CAM Tedavilerinde ve Yenilikçi Sağlıkta Yenilikler ve Meydan Okumalar' temasıyla 18-19 Eylül'de Charlotte'de yapılacak kongre tıp ve sağlık sektörlerinden Homeopatistler, Akupunkturcu, Aroma Terapistleri, Osteopatlar, Natüropatikler ve Yoga Eğitmenleri, Araştırmacılar, Endüstriyel profesyoneller ve Öğrenciler, Delegeler, Kayropraktik Hekimler, Ayurveda Hekimleri, Psikoterapistleri ağırlayacak.

AKADEMİK TOPLULUK

Kongreyi, terapilerin her bir yönünü keşfetmek, bu alandaki farklı araştırma ve işletme topluluklarını tek çatı altında birleştiren bir girişim olan CAM düzenliyor.  CAM, standart tıp araştırmalarını bütünlükle desteklemeye, örnek teşkil etmek amacıyla sıkı bir değerlendirme prosedürüne uyan bir tıp yayıncısı olan Palsus Grubu'nun organizasyonu. Kanada ve diğer uluslararası tıbbi araştırma dernekleri ile yakın ilişkileri olan Palsus Grubu, Kardiyoloji, İntegratif Tıp, Cerrahi ve Üreme Sağlığı gibi tıp uzmanlıklarına odaklanan çok çeşitli tıp dergileri yayınlamaktadır. Pulsus grubu, Kanada Plastik Cerrahlar Derneği, Estetik Plastik Cerrahi Kanada Topluluğu, Kanada Microchirurgie Grubu'na Katılma ve Kanada El Cerrahisi Topluluğu gibi dünyaca ünlü akademik ve araştırma topluluklarıyla yakından ilişkilidir.

Kongrenin organizasyon komitesinde İngiltere, Rusya, ABD ve Almanya'dan önemli akademisyenler bulunuyor. 

PROF. DEMİRAY KATILIYOR

Alternatif tıpçıları buluşturacak kongreye, Türkiye'den Prof.Dr. Mutlu Demiray da katılacak. Onkolog Prof.Dr. Mutlu Demiray, kansere karşı değişik yöntemlerle başarıya ulaşmasıyla biliniyor. Prof.Demiray, akciğer kanserini zerdeçalla tedavi etmeyi başararak tıp tarihine geçmiş, ynı zamanda hipertermi ile kanser tedavisiyle de adı duyulmuştu. C vitaniminin, ilaç gibi damardan alındığında kansere karşı önemli bir silah olduğuna dönük açıklamalarıyla da dikkat çeken Prof.Dr.Mutlu Demiray'ın, zerdeçal bitkisiyle akciğer kanserini yenmesi, dünya tıp çevrelerinde de önemli bir isim olmasını sağlamıştı. Prof.Demiray'ın kongrede, zerdeçal tedavisi, C vitamininin damardan zerk edilmesi yöntemiyle kanserle savaş gibi konularda konferanslar vereceği öğrenildi.

ABD'de iki gün sürecek ve detayları Palsus Grubu'nun yayınlarında yer alacak olan kongrenin sponsorları arasında Türkiye'den sadece Yemyeşil Aktar bulunuyor. Yemyeşil Aktar, bitkilerin destekleyici veya tedavi amaçlı olarak bilinçli kullanımı konusunda aydınlatıcı bilgiler paylaşmasıyla biliniyor.

Arif GÜNDOĞDU