A Milli Kadın Basketbol Takımımız, grup maçlarının ardından 17-27 Haziran 2021 tarihlerinde İspanya ve Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenecek FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Basketbol şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Potanın perilerini gösterdikleri bu performanstan ötürü tebrik ediyorum. Haziranda Avrupa sahnesine çıkacak bayan basketbolcularımızın bizi gururlandıracak bir performans göstereceklerine eminim. Şimdiden Avrupa Şampiyonasında onlara başarılar diliyorum.

Grubunda Litvanya'yı 74-51 ve 67-55'lik skorla mağlup eden, Sırbistan'a ise 59-56 ve 83-76 kaybeden Türkiye, en iyi 5 grup ikincisi arasına kalarak final vizesi aldı. Grubu ilk sırada tamamlayan Sırbistan karşısında her iki karşılaşmada da üstün performans sergileyen potanın perileri kazanma noktasına gelmesine rağmen basit hatalar nedeniyle 59-56 ve 83-76’lık skorlarla mağlup oldu. Grubun diğer güçlü takımı Litvanya’yı ise 74-51 ve 67-55’lik skorlarla her iki karşılaşmada mağlup ederek en iyi 5 grup ikincisi arasına kalarak final vizesi aldı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın katılmaya hak kazandığı Avrupa Şampiyonası’nın kura çekimi 8 Mart'ta İspanya’nın Valencia şehrinde gerçekleştirilecek. Takımların dörderli olarak gruplara yerleştirileceği kura çekimi, FIBA’nın YouTube kanalından naklen yayımlanacak.

Spor Bakanından Potanın Perilerine tebrik mesajı…

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımını tebrik etti. Kasapoğlu yayınladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi.

“FIBA 2021 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinin ardından şampiyonaya katılma hakkı kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımımızı tebrik ediyorum. Basketbol tarihimizde Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonasında unutulmaz başarılara imza atan Milli Takımımızın, İspanya ve Fransa'da düzenlenecek organizasyonda da yeni zaferlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Milli Takımımızın başarısında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Haziran’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasında potanın perilerinden yeni zaferler bekliyoruz. Türk Basketbolunu Avrupa’nın zirvesine taşıyacaklarına inanıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun bu güzel mesajı oyuncularımızın motivasyonunu yükseltecektir.

Pandemi dolayısıyla şampiyonada büyük ihtimalle seyirci olmayacak ancak ekran başında potanın perilerini sonuna kadar destekleyeceğiz. A Milli Kadın Basketbol Takımımızın ekranları başında onları izleyecek milyonların desteğiyle Ay yıldızlı bayrağımızı Avrupa’nın gönderine çekeceğine yürekten inanıyoruz.

Athena grubu 2001 Avrupa Şampiyonası öncesinde A Milli Erkek Basketbol Takımımız için 12 dev adam şarkısını yapmıştı. Türkiye olarak ev sahipliği yaptığımız o şampiyonada ikinci olarak büyük bir başarı göstermiş gümüş madalyanın sahibi olmuştuk.

12 dev adam bu tarihten sonra A Milli Erkek Basketbolcularımızın sloganı oldu. “12 Dev Adam” sözleri tribünleri coşturdu. 2010 yılında yine ülkemizde düzenlenen Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonasında finalde ABD karşısında kaybederek dünya ikincisi olan 12 dev adam turnuvaya damga vuran takım olmuştu.

12 dev adam sahaya çıktığında tribünler şu tezahüratla çınlıyordu.

Uh ah dev adam 12 Dev Adam
Uh ah dev adam hey hey hey hey
Uh ah dev adam 12 Dev Adam
Uh ah dev adam hey hey hey hey

Her zaman yanındayız
Yalnız bırakmayacağız
Kalpler senle bir kez daha
Şampiyon olacağız

2021 Avrupa Şampiyonasına potanın perileri damga vuracak…

2005 yılında Türkiye’nin ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenen Universiade oyunları öncesinde bu kez Özlem Tekin “Potanın Perileri” ismini ortaya çıkardı. Aynı yıl ülkemizde ilk kez düzenlenen Avrupa Şampiyonasına katılan A Milli Kadın Basketbolcularımız Özlem Tekin’in şarkısıyla tribünleri coşturdu.

Bu seneden sonra hiç ara vermeden tüm şampiyonalara vize alma hakkı kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımımız artık “ Potanın Perileri “ olarak anılmaya başladı. 2021 Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonasında Potanın Perilerinin alacağı her galibiyet sonrası hep birlikte şu sözleri söylemeye hazır olun.

Hey Ha Hadi Potanın Perileri, Hey Ha Hadi İleri İleri, Hey Ha Hadi Potanın Perileri, Hep Seninle birlikte ileri ileri.