MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yaptığı konuşmada, “Milli eğitimdeki pürüz ve badireler, sürekli derinleşen çelişki ve çarpıklıklar sadece bugünümüzü değil, geleceğimizi de riske atmaktadır. Geleceği planlamanın mecburiyetine inanıyorsak nesillerin manen bizlere tevdi ve emanet ettiği tarihi görevlerimizi erteleyemeyiz. Geleceğimizden tasarruf edemeyiz, gençlerimizin ümitlerini boşa çıkaramayız. Milli eğitim sistemindeki arayışlara artık geniş bir mutabakatla son verilmelidir. Başka çaremiz yoktur. Artık milli eğitim sistemindeki ağırlaşan meseleleri istikrarlı, kalıcı, kapsayıcı bir şekilde ele alıp, uzlaşmanın imkanlarından faydalanarak gidermek asıldır. Üniversite sınav sistemindeki gelgitler, kafa karışıklıkları, yaşanan tartışmalar maalesef son bulmuş değildir.  Öğrenciler huzursuzdur." ifadelerini kullandı.

'ÜNİVERSİTE SINAVINI TAMAMEN KALDIRALIM'

Bahçeli, "Hükümete bizim teklifimiz şudur: Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Gelin, lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Hükümete çağrıda bulunuyorum, bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Soruyorum, üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı. 

“PKK’NIN HAİN HEDEFLERİYLE KÜRDİSTAN NÖBETİNE GİREN BARZANİ, TAM BİR DÜŞMAN, TAM BİR REZİLDİR”

Bahçeli, yaptığı konuşmada Irak’taki son gelişmelere değinerek, “Biz Barzani’ye Mehmetçik katili derken boş konuşmuyorduk. Biz ha peşmerge ha PKK derken de abartmıyor, gerçekleri saptırmıyorduk. Kerkük’te PKK’nın ne işi vardır. Bu neyin mesajı, hangi alçak senaryonun hazırlığıdır? PKK’nın Kerkük’e intikalinin önünü kimler açmış, buna hangi güçler çanak tutmuştur? Oynanan oyun şiddetlidir ve büyüktür. Kandil ve Sincar’dan sonra PKK’nın Kerkük’e yuvalanması yalnızca Irak, yalnızca bölge için değil, Türkiye içinde milli güvenlik meselesidir. Şu andaki durum ne olursa olsun, Barzani-PKK cinayet ittifakında hedef Türkmen yurtlarıdır. 25 Eylül referandumunun gayesi daha da netleşmiş, taraf ve emelleri daha da gün yüzüne çıkmıştır. Suriye’nin kuzeyindeki sözde üç kantona eklemlenmek isteyen, 25 Eylül’ü bu kapsamda ara durak gören ve PKK’nın hain hedefleriyle Kürdistan nöbetine giren Barzani, tam bir düşman, tam bir rezildir” açıklamasında bulundu.  

BAHÇELİ'DEN OHAL DESTEĞİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Süresi 19 Ekim'de dolacak OHAL'in yeniden 3 ay süresince uzatılma kararını destekliyoruz" dedi.