AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünal, "Kılıçdaroğlu'nun Türkiye ve Erdoğan karşıtı lobilerin sözcüsü gibi davrandığı açıktır" ifadelerini kullandı. Ünal'ın açıklamaları şöyle:

"TÜRKİYE VE ERDOĞAN KARŞITI LOBİLERİN SÖZCÜSÜ GİBİ DAVRANDIĞI AÇIKTIR"

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun uluslararası basına yaptığı Türkiye karşıtı değerlendirmelere ilişkin son kez diyoruz ki; Mesele Kılıçdaroğlu'nun sadece Alman Focus dergisine verdiği mülakattaki sözleri değildir. Kılıçdaroğlu'nun uluslararası basına verdiği mülakatlar ve kaleme aldığı makalelerin söylem analizi yapıldığında; sözlerinin Türkiye karşıtı lobilerin oluşturduğu kara propagandaya kaynaklık ettiği görülecektir. Şöyle ki; 15 temmuz işgal girişimine "kontrollü darbe", "tiyatro" diyen, sonrasında ilan edilen OHAL'e “sivil darbe” diyen, 15 temmuz gecesi suçüstü yakalanan darbecilerin tutuklu yargılama sürecini “hükümet kontrolündeki yargı” diye tanımlayan, 16 Nisan halk oylamasını “illegal” olarak niteleyen, Türkiye’yi Suriye’ye silah göndermek ve savaş suçu işlemek ile itham eden, seçilmiş meşru hükümete “sivil dikta” diyen, seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı’na “diktatör” diyen, ve Türkiye’yi “can, mal, mülk güvenliği olmayan ülke” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu'nun Türkiye ve Erdoğan karşıtı lobilerin sözcüsü gibi davrandığı açıktır.

"SNEİJDER'İN HASSASİYETİNİ GÖSTEREMEDİ"

Kılıçdaroğlu ve sözcülerinin "Turistlere Türkiye'ye gelmeyin uyarısı yapılmadı" demeleri anlamsızdır. Daha ne diyecektiniz? Bütün bunları uluslararası basına söylediğiniz anda, sadece turistlere değil, yatırımcılara,akademisyenlere, sanat ve spor dünyasına da; “Türkiye’ye gelmeyin” demiş oluyorsunuz. Maalesef CHP, "Türkiye son derece güvenli bir ülkedir" diyen Wesley Sneijder'ın hassasiyetini dahi gösterememiştir.

"OĞAN SDP ADINA KONUŞTUĞUNU İFADE ETTİ"

Ayhan Ogan konusuna gelince; eski bir MKYK üyemiz olarak kendisine kastı sorulmuştur. O da vesayetten ve FETÖ’den temizlenen devletin yeniden yapılandırılmasını inşaasını kastettiğini ve başkanı olduğu SDP adına konuştuğunu ifade etmiştir.

"CHP'NİN HİKAYESİNİ HERKES BİLİYOR"

CHP, İzmir’in özerk olmasını teklif eden milletvekili, terörist cenazesine katılan milletvekilleri, 15 Temmuz’a “tiyatro” diyen milletvekili hakkında ne yapmayı düşünmektedir? Biz Yarın 16. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Kurulduktan 15 ay sonra iktidara gelmiş, 15 yıldır girdiği her seçimi kazanmış, Millete verdiği her sözü yerine getirmiş bir partiyiz. 15 yılın sonunda milletimizin gözünün içine bakarak konuşuyoruz.AK Parti'nin hikayesi bir millet aşkı hikayesidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin hikayesini ise herkes biliyor."