Kayınpederinin cenazesine katılması için 1 gün izin verilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, camiye geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında Küçükköy Merkez Camii'ne getirilen Berberoğlu'nu eşi Oya Berberoğlu karşıladı. Enis Berberoğlu, babasını kaybeden eşi Oya Berberoğlu'na sarıldı. Cenazeye çok sayıda CHP milletvekili de katıldı.

Kayınpederi Murat Aydın hayatını kaybedince İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne UYAP üzerinden dilekçe gönderen avukatlar, Berberoğlu’nun cenazeye katılabilmesi için mahkemeden izin istedi. Dilekçeyi inceleyen mahkeme, Berberoğlu’nun cenazeye katılması için 24 Haziran 2017 günü saat 18.00’a kadar izin verdi.

BERBEROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Berberoğlu camiye girişinde yaptığı açıklamada, "Yürüyüş yapanlara teşekkür ediyorum. Kayınpederim bana eşimi hediye etti. Ben de ona torun hediye ettim. Yapılan yazışmalar ve bakanlıkların hızlı çalışması sonucu cenazeye yetiştim" dedi.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, Berberoğlu hakkındaki tutukluluk kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. Avukat Ergün, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'yla ilgili tutukluluk kararına AYM yoluyla itiraz etti.

BU GECE EVİNDE KALMASI BEKLENİYOR

Mahkeme gerekçesinde ‘cenaze işlemlerinin İstanbul ili Sarıyer ilçesinde yapılacağı gözetilerek’ ifadesini kullandı. Berberoğlu’nun bu geceyi evinde geçirmesi bekleniyor. 

Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini gazeteci Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle ‘casusluk’ suçlamasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmıştı.