AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. 15 Temmuz’un sene-i devriyesini hatırlatan Yıldırım, bütün vatandaşların bu millete diz çöktürülemeyeceğini, milletin teslim alınamayacağını bir kez daha dosta ve düşmana gösterdiğini belirtti. AK Parti teşkilatının ilçe başkanı ve yardımcılarını bu cani terör örgütünün elemanlarının şehit ettiğini aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

KONTROLLÜ RUHLARA KARŞI DİKKATLİ OL

Yaşananlara ‘kontrollü darbe’ diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz, bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz ancak o gece vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine asla izin vermeyiz. Gazilerimize, sokağa dökülen milyonlarca insanımızın mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Bunu yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta ana muhalefet partisi Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu ayıbı işleyenlerin millete özür borcu var, şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize özür borcu var.

BUNLARIN KONTROLÜNE GİRME

Sağolsun kendisi referandum süresince beni çok düşündü. Şimdi biz de kendisini uyarıyoruz, kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol, bunların kontrolüne girme. FETÖ’nün yüzünde güller açtıracak her işi, her açıklamayı düşünmeden yapan Kılıçdaroğlu, diğer yandan da sırtını PKK’ya yasladığını ifade edenlerin yüzünü güldürüyor. PKK’nın siyasi kanadına bile özgürlük istemiştir. Biz şehit yakınlarımızla, gazilerimizle, milletimizle kol kola şehitler abidesine yürürken ana muhalefet partisi başkanı da sözde adalet adına FETÖ’cülerle, bölücülerle kol kola yürümeyi tercih etmiştir. Siyasi bir ikbal uğruna milletin karşısında oluşan şer bloğunu bir arada tutup oy ve iktidar hesabı yapmak, en dip noktadır.

35 BİN 639 KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

Bugüne kadar 168 bin 977 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 33 bin 180’i kamu görevinden uzaklaştırıldı, 111 bin 240’ı ihraç edildi. 35 bin 639 kişi de yapılan incelemelerden sonra görevine iade edildi. Bugüne kadar aralarında mükerrer olanlarla birlikte 300 bin itiraz başvurusu alındı. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. Başvuruları çok yönlü ve detaylı incelemeye tabi tutmak amacıyla OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu kanun hükmündeki kararnameyle kurduk ve dün itibariyle çalışmaya başladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de yapılan başvuruları bu komisyonun yeni bir iç hukuk yolu olarak gösterip ve bunu işaret ederek bu müracaatları reddetti.

SONUNA KADAR TEMİZLİK YAPILACAK

Hiçbir devlet kendine sadakat göstermeyen memurlarla çalışmaz. Tabii ki bu temizlik yapılacak. Olay bu kadar basit. Bile bile içeride sırtına hançer saplayacak insanlar varken nasıl yöneteceksiniz? Tabii ki bir temizlik yapılacak. Sonuna kadar yapılacak, hiçbir mikrop kalmayacak şekilde bu temizliği yapacağız. Zalimle, mazlumu da aynı kefeye koymayacağız. Bundan da vatandaşlarım emin olsun.”