Bakan Soylu, jandarmanın 179’uncu kuruluş yıl dönümü" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Soylu mesajında, "Bir teşkilat düşünün ki eksi 30 derece soğukta, 2 bin 220 metre yükseklikteki köylerde bekleyeni olsun. Ve bir teşkilat düşünün ki dağda, kırda, köyde 'devlet nerede' diye haykırdığınızda tam 179 yıldır ilk önce o koşsun" ifadelerini kullandı. 

Soylu, sadece ülke içinde değil, uluslararası alanda da yüksek bir itibar ve saygı uyandıran jandarma teşkilatının genel asayiş hizmetlerinden terörle mücadeleye, trafik güvenliğinden uyuşturucu ile mücadeleye, göçten kaçakçılığa kadar çok geniş bir sahada iki asra yaklaşan bir süredir milletinin emrinde ve hizmetinde olduğunu kaydetti. Sadece köklü mazisinden değil, devletin her gün genişleyen gücünden ve imkanlarından da destek alan jandarmanın teknoloji ve iletişimde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekte, yerli üretime öncelik vermek suretiyle teknik imkan ve kapasite açısından kendisini sürekli yenilemekte olduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti: 

"Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın jandarmamıza bu yenilenme ve gelişme döneminde önemli destekleri ve himayeleri olmuştur. Yerli üretim Atak helikopteri ve diğer insanlı-insansız hava araçları alımları gibi hava gücümüzü arttırmaya yönelik çalışmalar; personel kapasitesinin ve diğer teknik imkanlarının arttırılması gibi adımlar neticesinde Jandarma Genel Komutanlığımız, suç ve suçluyla mücadelesindeki başarılarına her gün yenilerini eklemektedir. Maddi imkanların çok ötesinde üzerine aldığı bütün görevleri köklü tarihinden ve aziz milletimizin o eşsiz vicdanından aldığı ilhamla yerine getiren jandarmamız, bugüne kadar olduğu gibi aynı rehberlikle ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeye devam edecektir." 

Soylu, "O güzel üniformayla bu millete umut olmuş, artık aramızda olmayan erinden generaline kadar bütün teşkilat mensuplarına, şehitlerimize, gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan gani gani rahmet diliyor, emekli büyüklerimize, halen görev yapan arkadaşlarımıza, evlatlarımıza sağlık ve muvaffakiyetler diliyorum. Karlı dağlar, insan ve umut dolu köyler, göç yollarında kalmış mazlumlar, sınır taburları ve dünyanın o en güzel yaylaları sizi bekler" dedi.