2021’in son derbisi Beşiktaş Fenerbahçe derbisiydi. İki takımın futbol isteği fikstürde yer açısından önemliydi. İki takım da seyir zevki ve golleriyle 2-2 berabere kalarak birer puana razı oldu.

Beşiktaş Önder Hoca’nın yeni heyecanıyla eski pas oyununu oynayarak Fenerbahçe karşısında mücadeleyi bırakmayarak iki defa geriye düştüğü maçta beraberliği yakaladı. Son dakikada Batshuayi’nin vuruşu direkten dönmeseydi üç puanı hanesine yazdıracaktı.

17. haftada oynanan derbide 2-2 berabere kalarak Beşiktaş liderin 17 puan gerisinde fikstürde de 9. sırada kaldı.

Maçın 12. dakikasında hava topunda Larin’in eline çarpan topu penaltıyla cezalandıran hakem Fırat Aydınus  verdiği penaltıyla Fenerbahçe’yi ödüllendirdi. Mesut’un penaltısıyla Fenerbahçe bir sıfır öne geçti.

Beşiktaş erken gol yemesine rağmen ayağa kalkıp pas yaparak Fenerbahçe’ye baskı kurmaya başladı. 25. dakikada bu baskıda Souza’nın düzgün vuruşu beraberliği sağladı. Golden beş dakika sonra Vida’nın kısa düşen vuruşunda araya  giren Bersha skoru 2-1’e getirip devreye Fenerbahçe’nin önde girmesini sağladı.

İkinci devre Özden Hoca hücumu düşünerek Necip, Oğuzhan değişikliğiyle başladı. Pas oyununa devam etti. Fenerbahçe, Beşiktaş’a pres yapsa da Beşiktaş’ın sağlı sollu ataklarını seyrettik. 59. dakikada soldan Rıdvan’ın ortasında Souza’nın güzel kafa vuruşu filelere gidince skor 2-2’ye geldi. Maçın son dakikalarında iki takım da gol için bastırsa da maç beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş derbide deplasmanda yenilmeyerek 1 puanla evine döndü.  Önder Hoca’nın Beşiktaş’a oynattığı futbol ve verdiği hırs için alkışlıyoruz.

Son dakikada direkten dönen pozisyon gol olsaydı Peireria'nın bileti kesilmişti. Fenerbahçe kimseden çekmedi bu sezon  Peireria’dan çektiği kadar.