Bilinçaltınıza girip programlanmanızın bir parçası oluncaya dek sürekli tekrarlanan düşüncelere ya da cümlelere onaylamalar denir.

Onaylamalar düşüncelerinizi ve kelimelerinizi şekillendirirler ve üzerinizde inanılmaz derecede güçlü bir etkileri vardır. Birçoğumuz tüm zamanımızı bilinçsiz onaylamalar yaparak geçiririz. Zihnimize iyice yerleşinceye dek aynı düşünceleri aklımızdan geçirmeye devam ederiz. Gerçekliğimiz haline gelinceye dek aynı söylemleri üst üste dile getiririz.

Sürekli tekrarladığımız söylemler olumlu ya da olumsuz, faydalı ya da zararlı olabilir. Bilinçaltınız bir bilgisayar gibidir. Kişiliksizdir. Hiçbir ayrım gözetmeden her şeyi kabul eder. Bu yüzden onaylamalarınız bilinçaltınızdaki dosyalara sızarak kendinizi nasıl hissettiğinizi ve nasıl davrandığınızı derinlemesine etkilemeye başlar.

Bir tahta parçasına çivi çakıldığını gözünüzde canlandırın. Çiviyi başparmağınızla ittirirseniz tahtaya saplanması epey vakit alacaktır. Çekiçle vurduğunuzda ise kısmen tahtanın içine gömülecektir. Vurduğunuz her çekiç darbesi onun tahtaya daha fazla saplanmasını sağlayacaktır.

Düşünceler inançları zihninize doğru ittirirler. Onaylamalar ise çekice benzer bir etki yaratarak onları iyice içeriye gömerler.

Sürekli "Ben bir başarısızlık abidesiyim," diye düşünürseniz, sonunda başarısız olduğunuza inanır ve o şekilde davranırsınız. Bunun sebebi size yardımcı olmayan bir onaylamada bulunma­nızdır.

Ne zaman golf oynamak istese sırtının kendisine sorun çıkardığı konusunda sürekli söylenen bir adam tanıyordum. Sırtına öfkeleniyor, ona yönelik kötü düşünceler besliyordu. Olumsuz onaylamalarının kendisine hizmet etmediğini belirttiğimde, kasvetli bir tavırla bana bakıp ''.Anlamıyorsun. Gerçekten de öyle," dedi. Sonra yüksek sesle ve vurgulayarak "Ne zaman golf oynamak istesem sırtım bana sorun çıkarıyor," diye ekledi. Acı çektiği gerçekliğe sebebiyet veren düşüncesini onayladı.

Onaylamalarımıza daha fazla enerji verip onları vurguladıkça, inanç sistemimizin daha da derinine işlemelerine sebep oluruz.

Tatillerinizin her zaman mutsuz geçtiğini tekrar edip duruyorsanız, bu durumu üç şekilde hayata geçirirsiniz.

Seçici olarak kötü anları hatırlarsınız.

Tatilinizin mutsuz geçmesine yol açacak şekilde davranırsınız.

Evren size inandığınız şeyi, bu durumda ise mutsuzluğu getirir.

Evren size inandığınız şeyi vermek için kendini yeniden düzenler.

Onaylama Yasası'na göre onayladığınız şeyi gerçek kılarsınız. Olmak istediğiniz kişi olduğunuzu onaylayın. Düşündüğünüzden daha kısa süre içerisinde ona dönüşeceksiniz.

Sahip olmak istediğiniz şeye sahip olduğunuzu onaylarsanız, o şey size doğru çekilecektir.

Alıntıdır.