Sadece kendi başına bile antioksidan özelliği gösteren sarımsak, süt ile karıştırılıp içildiğinde mucizevi sonuçlar doğuruyor. Özellikle süt ve sarımsak karıştırılıp içildiğinde öksürük için inanılmaz fayda sağlıyor.
ÖKSÜRÜK İÇİN SÜT VE SARIMSAK NASIL YAPILIR?
Öksürük için oldukça fayda sağlayan süt ve sarımsak, özellikle soğuk algınlığında oldukça fayda sağlamaktadır. Yapmanız gereken tek şey, 3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatmak. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez içmek olacak. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal da yiyebilirsiniz.Bir günde 3 bardak sarımsaklı süt içerek zatürre hastalığının geçmesine bile yardımcı olabilirsiniz.
SÜT VE SARIMSAK BALGAMA İYİ GELİR Mİ?
Sarımsaklı süt soğuk algınlığında oluşan balgama çok iyi gelmektedir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen öksürüğü çok kısa sürede bitiren sarımsaklı süt sayesinde solunum yollarınız temizlenecek, öksürüğünüz anında kesilecektir.
SÜT VE SARIMSAK KAÇ GÜN KULLANILIR?
Sarımsaklı sütü on gün üst üste olacak şekilde mideniz boşken tüketmelisiniz. Sarımsak sütünü yaptıktan sonra üç dört saat kadar bekletmelisiniz. Bu içecek kötü LDL kolesterolü azaltmasının yanı sıra kalp sağlığına da çok iyi gelmektedir.Soğuk algınlığının belirtisi olan öksürük, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Solunum yollarınız balgamla tıkandığında sarımsakli süt size şifa olacak.
SÜT VE SARIMSAK KARIŞIMININ FAYDALARI NELER?
Sarımsak ve süt ikilisi bir araya geldiğinde faydaları ikiye katlanıyor. Kolestrol dengelemesinden tutun da yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olmasına kadar pek çok faydası bulunan bu karışım aynı zamanda yorgunluk ve uykusuzluğa da iyi geliyor.Sarımsaklı sütün faydaları arasında yer alan bir diğeri de cidli beslemesidir. Özellikle ciltte oluşan akne ve sivilcelere iyi gelen bu karışım, cildin pürüzsüz görünmesini sağlayarak, cilde parlaklık kazandırmaktadır.
Saymakla bitiremediğimiz karışım olan süt ve sarımsağın faydalarından biri de karaciğerdeki toksinleri arındırmasıdır. Karaciğer yetmezliği ve karaciğer yağlanması gibi karaciğer rahatsızlıklarının giderilmesinde de destekleyici tedavi olarak kullanılır.