Son günlerde sıkça karşımıza çıkan bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Numeroloji...

Numerolojinin nereden geldiği ve nasıl ortaya çıktığı, bir çok antik felsefe gibi bir sırdır. Mısır ve Babil, en eski yazılı numeroloji kayıtlarının olduğu yerlerdir. Numeroloji tarihinin diğer kanıtları, onun binlerce yıl önce İtalya (Roma), Çin, Yunanistan ve Japonya'da anıldığını göstermektedir.

Numeroloji ile ilgili ilk çalışmaları Yunan Filozofu ve bilim insanı Pisagor başlatmıştır. Günümüzde kullanılan Numerolojik terimler ve hesaplamaların temelini oluşturmuştur. Numerolojiyi icat edip etmediği tam olarak bilinmemekle birlikte, arkasında bazı teoriler vardır. Tüm bunlar da tamamen farklı bir seviyeye ulaşmıştır. Bu teoriler, günümüzde Pythagoras’ın günümüz numerolojisi için bilgiye sahip olmasının nedenidir.

Numeroloji yani diğer adıyla ‘sayıbilim’, sayılar ve harflerle, kişiliklerimiz ve hayatımızdaki olaylar arasındaki ilişkiyi ortaya koyduğunu iddia eder. Bu sebeple bir bilim dalı olarak adlandıranlar vardır. Numeroloji ile uğraşan kimseler Numerolog ünvanını kullanırlar.

Numerolojinin güçlü iddiaları vardır. Numerolojiye göre evrendeki her şey sayısal mantık içerisinde gerçekleşir. Numerolojinin felsefesi sayılara dayanır.

Numeroloji; evrensel bir sayı dilidir.

Numeroloji ile insana dair birçok gizemin çözüldüğünü iddia edenlere göre numeroloji, güçlü bir kişisel gelişim aracıdır. Kişinin kendisinin farkına varmasını, sevdiklerini, sosyal çevresindekilerin farklılıklarını algılamasını sağlayarak, nasıl davranması gerektiğini öğretir ve iletişim becerilerini güçlendirir. Numerologlar, numerolojiyi hayat için bir yol haritası olarak kabul ederler. Şu anda olunan kişi ile potansiyel olarak olunabilecek kişi arasında kurulan köprü olduğunu söylerler. Öte yandan numeroloji büyü değildir, fal değildir ve kehanetlerde bulunmaz. Karşılaştığımız güç koşulları ortadan kaldırmadığı, ancak onlarla daha kolay başa çıkmamızı ve varoluşun açıklanamayan düzenine daha iyi hazırlanmamızı sağladığı iddia edilir.

Evrende hiçbir şey rastlantı değildir ve tüm evren düzeninin sayısal bir düzeni vardır. Evrenin bu sayısal düzenini numeroloji ile çözmeyi mümkün kılacağı düşünülür. Çağlar boyunca numerolojiden yararlanılarak evrenin matematiksel dengesi çözülmeye çalışılmıştır.

Günümüzde hala numerologlar insana dair gizemleri sayılar ile çözümlemeye çalışmakta, yayınlar yayınlamakta, sayılar ve insanın doğası ile ilgili çeşitli araştırmalara devam etmektedirler.

Alıntıdır.