Spor Toto Süper Lig’in şampiyonu Beşiktaş iki gün önce Göztepe’yi yenip şampiyonluğu kazandığı statta finale kadar gol yemeden gelen Antalyaspor’u ilk 30 dakikada iki gol atarak iki gün içinde hem Süper Lig’i hem de Ziraat Türkiye kupasını kazanarak taraftarına çifte bayram yaşattı. Başkan Ahmet Nurçebi yönetimini, Sergen Hoca’yı ve tüm futbolcuları gösterdikleri müthiş performanstan dolayı tebrik ediyoruz.

Beşiktaş için ‘Para yok’ dediler, Başkan Nurçebi ‘Buluruz’ dedi. ‘Yıldız oyuncu yok’ dediler, Sergen Hoca ‘Ben takımdan çıkartırım’ dedi. 38 yaşındaki Atiba’dan 20 yaş genç mis gibi performans Ghezzal’ın 17 asist, Larin’den 10 yaş küçük 19 yaşındaki Rıdvan takıma daha çok fayda sağlamakta.

Sezon başında rakiplerin yaptıkları flaş transfer, jetlerle gelen oyuncular karşısında ilk beşe giremez denilen Beşiktaş rakiplerine en güzel cevabı verdi. Motosikletle yetiştirilen Ghezzal aklıma şu cümleyi düşürdü: “Kuryeyle gelen iki kupa, jetle gelen hayal kırıklığı”

BEŞİKTAŞ’IN 3. ÇİFTE KUPASI

Beşiktaş’ın yaşanan sakatlıklara rağmen sezonun son on maçında forvetsiz oynanmasına rağmen mücadele ruhuyla, inançla, takımdaşlıkla hem lig şampiyonluğunu hem Türkiye Kupası’nı elde etmesi taraflı tarafsız herkesin alkışını hakediyor.

Beşiktaş, 1989-90 ve 2008-09 sezonlarında da hem lig şampiyonluğunu hem de Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmasının ardından bu sezonda da aynı başarıyı göstererek üçüncü çifte kupasını kazanmış oldu.

SEYİRCİSİZ ŞAMPİYONLUK

Beşiktaş tarihinde namağlup şampiyonluk yaşadı, sahasız şampiyonluk yaşadı. Şimdi de pandemi sezonunda seyircisiz şampiyonluk kazanarak tarihine altın harflerle yazdırdı.

Maç sonu açıklamalarında bu sezonu tarihin en zor sezonu olarak nitelendiren ve iki kupayı tribünde olmasalar da bu sezon Beşiktaş’ı yalnız bırakmayan taraftara armağan eden Sergen Hoca ve ekibini, tüm futbolcuları yürekten kutluyorum.