Beşiktaş Galatasaray galibiyeti sonrası Hatay deplasmanında 1-0 yenilerek son üç maçta mağlup olarak lider. Trabzonspor ile farkın yedi olması bu hafta Trabzon’la yapacağı maç öncesi Trabzon’u mutlu etti.

Beşiktaş’ın Pjanic, Josef gibi aslardan yoksun çıktığı Hatay maçında Necip ve Atiba'nın vasat oyunu karşısında Hatay oyunun kontrolünü ele aldı. 6. dakikada çıkarken kaptırılan top Ersin’e çarpıp filelere giderken Hatay’ın golü oldu.

Beşiktaş yediği golden sonra reaksiyon gösterse de girdiği pozisyonları gole çeviremedi. 24. dakikada sakatlanan Batshuayi’nin yerine oyuna giren Kenan haftalardır verilen şanslara rağmen hayal kırıklığına devam etti.

Hakem Cüneyt Çakır ve VAR hakemlerinin 72. dakikada Mehmet Topal’ın topuğuyla filelere yolladığı topu filelerle buluşunca Beşiktaş’ın golünü iptal etmesi yine Türkiye’de sadece Beşiktaş’a hakemlerin özel bir uygulaması. Talimat almışçasına Beşiktaş’ın hakem hatalarıyla puanlar kaybetmesi Trabzon maçı öncesi birilerini mutlu ediyor herhalde.

Maçın geneline gelince geçen sezonun aksine Sergen Hoca’nın takımın ritmini oturtamaması, haftalardır defansın acemice hatalarına çıkarken kaptırılan topların kalesinde pozisyon olması, geçen sezondan beri Beşiktaş’ta tanıdığımız bir tablo. Sergen Hoca’nın bu tabloyu iyi analiz edip tedbirler alması, özlenen pas yapan oyunu oynaması lazım.

Sporting ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi takımdaki sakatlıklar: Pjaniç, Josef ve takımın forveti Batshuayi’nin sakatlanması, Kenan ve Gökhan’ın vasat oyunu geçen sezon yedeklerden aldığı verimden uzaktı.

Beşiktaş üç puanı haftaya oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi moralleri hakem kararıyla Hatay’da bıraktı.