Mısır unlu poğaça, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Mısır unlu poğaça, hem yumuşacık hem de nefis bir lezzet sunuyor. Mısır unlu poğaça yapmak için gerekli malzemeler, evinizde kolayca bulabileceğiniz malzemelerden oluşuyor.
Mısır unlu poğaça yapmak için öncelikle hamuru hazırlamanız gerekiyor. Hamur için un, mısır unu, yumurta, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuz kullanıyorsunuz. Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayırıyorsunuz. Bezelere peynirli iç harcını koyup kapatıyorsunuz.
Son olarak, poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpiyorsunuz. Poğaçaları 180 derece fırında pişiriyorsunuz.
Mısır unlu poğaça tarifi ile misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Mısır unlu poğaça tarifi ile ilgili detaylar haberimizin devamında…
MISIR UNLU POĞAÇA NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı tuz
İçi için;
- 100 gr beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
MISIR UNLU POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI
- Öncelikle uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.
- Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.
- Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.
- Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim.
- Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.
- Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun…