Mila'nın mutfağı: Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls)

Amerikalı mucit Thomas Alva Edison ne güzel söylemiş; “Daha iyisini yapmak için bir yol vardır. Dünyanın en mükemmel tarçınlı rulo çöreği cinnamon da bu düşünceyle yola çıkan baba oğulun çabaları sonucu ortaya çıktı. Rich ve Greg Comeni, dünyanın en iyi tarçınlı rulosunu yapmak için önce yerel bir yemek uzmanı olan Jerilyn Brusseau'yu işe aldılar.

Abone Ol

Ekip, aylarca, yüzlerce mutfak deneyi yaptı. En iyi, en lezzetli tarçını bulmak için Endonezya'ya sayısız geziler yaptılar. Bu çalışmaların sonunda cinnamon tarifini mükemmelleştirdiler. Rich ve Greg Comeni, Cinnabon adıyla ilk mağazalarını 4 Aralık 1985'te ABD’nin Washington eyaletindeki Seattle şehrinde açtı. Çok sevilen bu lezzetli çöreği birlikte yapalım.

MALZEMELER

Rulo çörek hamuru için;

Un 500 gr

Süt 250 gr

Yaş maya 15 gr

Şeker 60 gr

Tuz 10 gr

Tereyağı 60 gr

Yumurta 120 gr

Tarçınlı şekerli harcı için;

Esmer şeker 200 gr

Yumuşak tereyağı 80 gr

Tarçın 25 gr

Rulo çöreği kreması için;

Labne peyniri 120 gr

Yumuşak tereyağı 80 gr

Şeker pudrası 70 gr

Vanilya

YAPILIŞI

Ilık süte maya, yumurta, şeker ve unu ekleyin. Bu malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Sonunda, küçük porsiyonlarda tereyağı ve tuz ekleyin.

Hamuru oda sıcaklığında 45 dakika mayalanmaya bırakın, ardından yumruklayın ve 45 dakika daha bırakın.

Hamur kabararak iki katına çıkmalıdır. Daha sonra masaya un serpin ve hamuru yaklaşık 3-4 mm kalınlığında ince bir tabaka halinde açın.

Hamuru yumuşak tereyağı ile yağlayın, üzerine tarçınla karıştırılmış esmer şeker serpin.

Her şeyi sıkı bir rulo gibi sarıyoruz. Ruloyu bir iplikle 3 cm kalınlığında halkalar halinde keselim.

Cinnamonları birbirinden 2 cm uzaklıkta olacak şekilde parşömen üzerine dizelim. Üzerlerini kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.

Fırını 180 derecede ısıtalım. Cinnamonları 25-30 dakika fırında pişirelim.

Cinnamonlar pişerken üzerlerini kaplayacak kremayı hazırlayalım. Bunu yapmak için yumuşak tereyağı ve pudra şekerini karıştırın, kabarana kadar bir mikser ile iyice çırpın. Sonra vanilya ve labne ekleyin, tamamen birleşene kadar her şeyi iyice karıştırın.

Çörekler kızardığında fırından çıkarıp hemen bol krema sürelim. Cinnamonların üzeri tamamen krema ile kaplanması gerekiyor.

Karameli çok sevdiğim için ben kremanın üzerine tuzlu karamel ekledim. Cinnamonlar daha da lezzetli oldu!

Afiyet olsun…

MUTFAKTA TASARRUF

Gıda harcamalarından tasarrufta en etkili yöntem karşılaştırma yapmaktır. Bilinçli hareket eden tüketici, gıda alışverişinden önce ürün, marka ve satış kanalları arasında mutlaka karşılaştırma yapar.  Bu karşılaştırma sayesinde aynı ürün veya markayı daha ucuza alabilirsiniz. Örneğin online kanallar hesaplı alışveriş için avantajlı bir seçenektir.

Dilediğiniz markanın çayını, kahvesini, şekerini online kanallardan ucuza alabilirsiniz. Üstelik siparişleriniz adresinize teslim edileceğinden dolayı taşıma derdi olmadığı gibi zamanınızı  harcamazsınız. Tasarruf alışverişin bir yöntemi de toptancı marketlerdir. İşyerlerine satış yaparlar ancak tanıdığınız işyerinin üyeliğinden yararlanarak buralardan çok uygun fiyata ihtiyaç duyduğunuz ürünleri alabilirsiniz.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın...