Yetenekli sanatçıların ve ünlü isimlerin ilgisiyle küresel çapta ses getiren Türkiye merkezli Fluffy Polar Bears, NinjaSquad gibi NFT (benzersiz dijital varlık) projelerine bir yenisi daha ekleniyor. İlk rock temalı sanal evreni CoinTürk ortaklığıyla hayata geçirdiklerini vurgulayan Rock’n'Verse'in kurucularından Selçuk Eser, "Rock müziği, görsel sanatlar, moda tasarımı, oyun mühendisliği ve etkinlik organizasyonları ile bir araya getiren çok disiplinli bir projeye başladıklarını duyurdu. Rock’n’Verse, uluslararası düzeyde tüm rock müzik camiasını buluşturan sanal bir evrene dönüşmek için gün sayıyor. Konser salonları, açık hava festival alanları, restoranlar, barlar, oteller, oyun platformları ve mağazaları içerecek bu evren, müzisyeninden dinleyicisine tüm rockçılara açık olacak. Rock’n’Verse, sanal gerçeklik gözlükleri (VR) kullanarak gerçek zamanlı konserlere ve dünyanın dört bir yanından rock müzisyenlerinin gerçekleştireceği performanslara da ev sahipliği yapacak. Projenin üç aşamadan oluşan birinci serisine, SkinRunners isimli Rock Grubuna ait 3333 adet NFT satışıyla çok yakında başlayacak” dedi. 2018 O Ses Türkiye finalistlerinden Bartu Gülhan'ın solisti olduğu SkinRunners grubu, bu NFT projesi için Phoenix isimli bir şarkı ve klip piyasaya çıkardılar. 

“HER NFT SATIŞINDA HEDİYELER DAĞITILACAK”

Oluşturulacak NFT koleksiyonları ve sanal evrenle yaratılacak ekonominin, bağımsız rock müzisyenlerini ve plak şirketlerini de destekleyeceğini söyleyen Rock’n’Verse kuruculardan Gözde Vanlı, “Rock’n’Verse sayesinde ilk kez bir NFT projesi, yalnızca rock müzisyenlerine ve dinleyicilerine hitap edecek sanal evrene kaynak sağlayacak. Projeyle rock müzisyenleri tekli, albüm ve konserlerini bu platformdan dinleyicilerine ulaştırabilecek. Dünyanın her yerinden, tüm rock gruplarının parçası olabileceği bu evrende NFT satış fazları sırasında toplam değeri 100 bin doları aşan hediyeler dağıtılacak. Örneğin rock müziğin efsane isimlerinden Billy Sheehan imzalı binlerce dolar değerindeki bas gitar, Selçuk Eser'in costom üretim elektro gitarı ve tam 100 bin dolar değerindeki özel yapım bir motosiklet, projenin çeşitli fazlarında hediye olarak dağıtılacak” dedi.

İLK METAVERSE NFT ROCK SİNGLE ÇIKTI

Rock’n’Verse’ün ilk projesi olan hard rock grubu SkinRunners'ın geçtiğimiz ayın sonunda yayınladığı Phoenix isimli ilk tekliyle projeye start verildiğini hatırlatan Rock’n’Verse Kurucusu Selçuk Eser, “Bas virtüözü Billy Sheehan’ın da konuk müzisyen olarak katıldığı Phoenix'in Spotify ve Youtube Music gibi platformlarda yayımlanmasıyla ilk faz da başlamış oldu. Grup üyelerinin yaratıcı sanat eserlerini içeren, 3 farklı şarkının yayınlarıyla eşleşen ve toplam 3x3.333 NFT eser içeren NFT koleksiyonu, Rock’n’Verse platformunda önümüzdeki dönemde satışa sunulacak. İlk koleksiyonun tamamı yayımlandığında 10 bin dolar değerindeki ilk aşama hediyeler de dağıtılmış olacak. Proje kapsamında satılacak NFT'lerin bir kısmı, Rock’n’Verse’te avatar olarak kullanılabileceği gibi kullanıcılara gerçek dünyada ve metaverse etkinliklerinde birçok ayrıcalık verecek. Ayrıca bağımsız müzisyenler Rock’n’Verse plak etiketiyle kendi müziklerini sanal evrende yayımlayabilecek. Böylece müzik üreticilerinin telif hakları ve gelirleri uzun vadede korunacak” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL ÇAPTA ROCK MÜZİK TOPLULUĞUNUN BULUŞMA NOKTASI OLACAK”

Projenin yatırımcısı olarak ekibin bir parçası gibi çalışmaktan keyif aldıklarını söyleyen CoinTürk Kurucusu Onur Atam ise Rock’n’Verse’e ilişkin görüşlerini şu ifadelerle paylaştı:

“Türkiye'nin en eski kripto para ve blok zincir platformlarından biri olarak, 2021 yılında Türkiye girişimcilik ekosistemine Fonbulucu ve Diici yatırımlarımızla zaten giriş yapmıştık. Şimdi de kendi ilgi alanımıza giren blok zinciri temelli bir proje olan Rock’n’Verse gibi küresel etki yaratabilecek yenilikçi fikirleri destekleme kararı aldık. NFT'ler değer üreten, sanata ve sanatçılara dünya sahnesinin kapılarını açan yenilikçi bir araç. Türkiye'de de hem sanat üreticileri hem de sanatseverler bu alana büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin daha önce tüm dünyada etki uyandıran Ninjasquad ve Fluffy Polar Bear gibi NFT projelerini hayata geçirdiğini biliyoruz. Bir NFT projesi olarak başlayacak ve buradan sağlanan kaynakla rock müzik camiasının bir araya geleceği bir Metaverse evrenine dönüşecek Rock’n'Verse'ün küresel çapta ses getireceğine inanıyoruz.”