Irak Güzellik Yarışması Organizasyonu, 2017 Miss Irak seçilen Viyan Amir Nuri Süleyman’ın tacı, evli olduğu ve yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle geri aldı. 23 yaşındaki Süleyman'ın başvurusunu kimliği ile değil pasaportuyla yaptığı, bu nedenle de evli olduğunun anlaşılamadığı açıklandı.Organizasyon yetkilileri, Viyan Amir Nuri Süleyman'ın başvuru formunu doldururken nişanlı ya da evli olmadığını belirttiğini, ancak evli olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

EVLENDİĞİ İÇİN TACINI KAPTIRDI

25 Mayıs'ta düzenlenen yarışmanın birincisi seçilen Viyan Amir Nuri Süleyman,tacını kız kardeşi Sozan Amir'den devralmıştı. '2016 Miss Irak' yarışmasının birincisi Şeyma Kasım, evlendiği için tacını yarışmanın ikincisi Sozan Amir'e kaptırmıştı. Güzellik tacının geri alınması, Türkiye’de de Hülya Avşar’la yaşanan bir olaydı.
1979 yılında, 16 yaşındayken Mehmet Tecirli ile evlilik yapan ve iki yıl sonra boşanan Hülya Avşar, 1982 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında birinci seçilmiş ancak evlenip boşandığı öğrenilince tacı geri alınmıştı.