Gülseren Südor, 50 yıla varan sanat serüvenini, 'Geçmiş ve Şimdi;  Ama hepsi Aynı' ismiyle açmış olduğu kişisel sergisiyle taçlandırıyor. Sanatçının İnsan ve doğa dengesini merkeze alarak sorgulayıcı bir dille çizdiği resimlerden oluşan sergide, farklı boyutlarda neredeyse sanatçıyla özdeşleşmiş çini mürekkebi tarama tekniği yapıtlarını, yine özgün baskı üzerine karışık teknik kullanarak ürettiklerini ve bunların yanı sıra tual üzeri yağlıboya ve desenlerini görmek de mümkün olacak. 

ÖNCEKİ SERGİSİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE

Gülseren Südor' un yapıtları her sergisinde olduğu gibi bir önceki sergisinin adeta devamı niteliği taşıyor. Sanatçının neredeyse elli yıldır ürettiği yapıtlar tam bir yaşam algısı oluşturuyor. Bu kişisel sergisinde 1980 ler den sonra insan, doğa denge ve dengesizliğini, kendi kullandığı teknikleri ve bakış açısını yeniden sorguluyor. Biz izleyicilere  kendimiz, doğa ve toplum ile aramızda ki bağı veya olmayan bağı da sorgulatmaktan geri kalmıyor.

Bugün açılacak sergi, 28 Ekim'e kadar Beyoğlu Galeri Diani'da sanatseverlerle buluşacak.

Sanat yaşamı elli yıla varan duayen sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca İtalya Roma da yaşadı. Başta İtalya ve Avusturya olmak üzere yurt dışında 9 kişiseli yurt içinde ise 61 kişisel sergi açmış, sayısız karma sergide yer almış ve temel tasarım kitabına imza atmıştır.

Sibel Gülersöyler