YAŞAM

Kış gelirken hastalıklara kalkan olacak şahane bir tarif! Kavut çorbası nasıl yapılır? Tam şifa deposu!

Kavut çorbası hangi yöreye ait, nasıl yapılır? Bayburt ilimize ait bu muhteşem çorba, kavut, kuzu eti, tereyağı ve tuzla yapılmaktadır. Bir yiyenin bir daha kolay kolay vazgeçemediği bu çorba, sofralarınızın demirbaşı olacak. Özellikle soğuyan havalarda sizleri hastalıklara karşı koruyacak olan bu çorbaya bayılacaksınız. Peki kavut çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tarifi...

Abone Ol

Kavut çorbası nedir? Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Bayburta özel bu çorba besin değeri bakımından oldukça zengindir. Hala denemediyseniz çok şey kaybedebileceğiniz bir lezete sahip olan kavut çorbası, özellikle kış aylarında hastalıklara kalkan olmasıyla bilinmektedir. Tam bir şifa deposu olan kavut çorbasının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, gelin birlikte bakalım. İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda kavut çorbası tarifi.. 

Kavut Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

* 1 su bardağı kavut

* 2 yemek kaşığı tereyağ

* 4 yemek kaşığı sıvı yağ

* 4 su bardağı su

* Tuz

Kavut Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye yağları ve kavutu koyup hafifçe kavurduktan sonra 4 su bardağı suyu ekleyip karıştırarak kaynatın. Üzerine bir miktar tuz ekleyip biraz daha kaynatın. Sıcak sıcak servis edin. Hepsi bu kadar Afiyet olsun.

Kavut nedir, içinde ne var? 

Arpa, Buğday, Yulaf, Mısır, Kabak, Fasülye gibi 7 farklı hububatın kavrulduktan sonra un haline getirilmesiyle elde edilmiştir. Yüksek besin değerlerinden dolayı özellikle ek gıdaya başlayan bebeklere çorba olarak içirilmesi önerilmektedir.