Beşiktaş deplasmanda Altay’a 2-1 mağlup oldarak hem 3 puandan hem de liderlikten oldu. Onbir eksiği olan Beşiktaş için zor olması beklenen karşılaşmada 30. dakikada Pjanic'in sakatlanıp çıkmasıyla orta saha tamamen düştü. Oğuzhan, Gökhan ve Salih vasatın altında kalarak Beşiktaş’ın mağlubiyetinde öne çıkan isimlerdi. Gökhan Töre'nin her topu ezmesi ve rakibe kaptırması sağ kanadı Altay’a koridor yaptı. Beşiktaş'ın ilk kırkbeş dakikada yakaladığı tek pozisyon Kenan’ın iptal edilen 42. dakikada elle attığı anıydı.

İlk devre pozisyonlar bulan Altay son vuruşlarda başarılı olamayınca devre berabere bitti. 

İkinci devre 47. dakikada Altay savunmasının geri pasında araya giren güven Yalçın’ın soğukkanlı vuruşuyla top  Altay filelerine gidince Beşiktaş kötü oyunda golü bulmuş oldu. İlk golü Beşiktaş  bulsa da oyunun her anında Altay hakimdi. 55. dakikada Kenan'ın Oğuzhan’ın pasında Altay kalecisi Lis ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda son vuruştaki acemiliği Beşiktaş adına maçın kırılma anıydı.  İkinci golü atamayan Beşiktaş iki dakika sonra kalesinde Kappel'in golünü görüncece vasat oyuna bir de panik eklendi. 70. dakikada üçe iki pozisyonda Gökan Töre'nin topu rakibe kaptırması Sergen hocayı bile çileden çıkardı. 75. dakikada Gökhan ve Oğuzhan’ı oyundan çıkartan Sergen Yalçın,  Can ve Umut Meraş'ı oyuna soktu. Kenan 77. dakikada pozisyon bulsa da vuruşu kaleci Lis'te kaldı. 88. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde sol çaprazdan Bamba'nın vuruşunda top filelere gidince Altay 2-1 öne geçti ve üç puanı hanesine yazarak Kartal'ı liderlik koltuğundan indirerek maç fazlasıyla liderliği devraldı. Son iki maçta beş puanı yediği beş golle kaybeden Beşiktaş'ta son iki maçta sakatlık yaşayan oniki oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde salı akşamı oynanacak Ajax maçı öncesi Sergen hocayı düşündürmeye başladı.

TFF'nin bu sezon uyguladığı 8+3 kuralının saçmalığını sahada 8 yerli oyuncuyla oynayan Beşiktaş'ın vasatın altındaki oyunuyla görmüş olduk. Seyirci Pjanic'i mi seyretmek ister Oğuzhan'ı mı, Alex’i mi Salih'i mi, Batshuayi mi Kenan'ı mı, Gökhan'ı mı Ghezzal'ı mı yorumu size bırakıyorum.

Salı akşamı Şampiyonlar Ligi'nde Ajax karşılaşması Beşiktaş için belki en eksik kadrosuyla en zor maçı olacak ve bu zorluktan nasıl çıkacağını seyredip göreceğiz.