Beşiktaş, yılın son Süper Lig karşılaşmasında evinde ağırladığı Sivasspor karşısında maça 3 puan paralasıyla başladı. İlk pozisyonu karşılaşmanın 3. dakikasında  Sivasspor yakaladı. Net  pozisyondaki Gradel'in vuruşunda kaleci Ersin başarılıydı.

İki takımda futbol oynama arzusu olunca seyir zevki güzel bir maç oldu. 18. dakikada Ghezzal'ın asistini altıpasta tamamlayan Güven, Beşiktaş’ın gölünü attı. Gol pasından önceki pozisyonda topun taca çıkıp çıkmadığı tartışmasında VAR da devreye girdi. VAR hakemleri de topun çıkmadığına karar verince gol geçeli sayıldı.

33. dakikada Sivas tekrar gole yaklaştı. Ersin’i geçen topa vuran Yatabare'nin vuruşu direğe çararak auta gitti. Beşiktaş adına şans, Sivas adına ise şanssızlıktı. Bu pozisyonun dönüşünde soldan N'Koduou'nun taşıyıp, altıpas içinde Mensah'a çıkardığı top kaçan net pozisyondu.

İki takım karşılıklı ataklar yapsa da ilk devre başka gol olmadı. Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. Soyunma odasına giderken Sivas kaptanı Hakan Aslan'ın, tribünden gelen cep telefonuyla taç pozisyonunu hakeme göstermesi sarı kartı getirdi. Şiddeli itiraza devam eden Hakan telefonu yere vurunca ikinci sarıdan kırmızı kart geldi. Bu kart ve takımını 10 kişi bırakmak kaptana hiç yakışmadı

İkinci devre ilk yarının aksine Sivas’ın 10 kişi kalmasına rağmen golü düşünmesi pozisyon araması, oyunu çirkinleşme yerine güzelleştirmesi alkışı hakkediyor. İkinci devre Sivas en net pozisyonu 78. dakikada kaleci Ersin’in boşa çıkmasıyla yakaladı. Velington yatarak golü önledi. 84. dakikada Dorukhan'ın  pasıyla hareketlenen Larin ceza sahasına girdi. Çarprazdan sert vuruşu Samassa'nın müdahalesine rağmen filelerle buluşunca, Beşiktaş'ı rahatlatan skor geldi: 2-0

90+2'de N'Koudou'nun pasıyla caza sahası ön çizgisinde buluşan Oğuzhan'ın yerden düzgün vuruşuyla gelen gol, Beşiktaş ın üçüncü, Oğuzhan'ın ise Süper Lig'deki bu sezon ilk golü oldu.

Beşiktaş, 3 puan serisine 3 golle devam etti. Serinin devamı kuşkusuz Sergen hocanın eseriydi. İlk golden sonra annesini kaybeden Abubakar'ın formasıyla selamlanması, oyuncuların takım olarak acıyı ve sevinci paylaşmaları tekrar takım olma yönünde en büyük göstergeydi.

İkinci goldeki Abubakar'a selam gönderen sevinç de aynı güzellikteydi. Bir önemli detay da Sergen hocanın oyuna sonradan dahil ettiği Larin ve  Oğuzhan’ın gol atması, kendilerine moral olurken, Sergen hocaya da "Biz hazırız" dediler. Sivas karşısında alınan üç puan Beşiktaş'ı ligde ikinci sıraya çıkardı. Kartal'ın Sergen hocayla zirve uçuşunun devam etmesi, taraftarları da mutlu etti.

Hepinize mutlu, sağlıklı bir yeni yıl diliyorum.