Beşiktaş, Gaziantep maçına, Fenerbahçe'nin evinde puan kaybetmesi, Galatasaray'ın Ankara'dan puansız dönmesi üzerine ligin görünmeyen lider adayı olarak çıktı.

Bay haftası hesaplandığında hafta sonu rakipleri puan kaybetmese bile Fenerbahçe ile 5, Galatasaray ile 3 puanönde olmanın keyfiyle maçları seyrettik. Rakiplerin kaybedeceği puanlar Beşiktaş'ın zirvedeki yerini avantajlı duruma getirecekti. 4 maçlı seriyi Gaziantep maçıyla 5'e çıkarmak için sahaya çıkan Beşiktaş, kendine güvenen ve sakin bir oyun sergiledi.

Pas oyunu ile topa hakimiyet kuran Beşiktaş, golü 15. dakikada Gezzal'ın savunma arkasına attığı pası Abubakar'ın kaleciyi geçip filelerle buluşturmasıyla buldu.

Sağ ve sol kanattan bindirmelerini devam ettiren Beşiktaş, oyunun da hakimiydi. Katı bir defans uygulayan, kontraatak ve uzun toplarla çıkmaya çalışan Gaziantep'e pozisyon vermedi.

33. dakikada Gezzal'ın ortasında Rosier'in vuruşu direğin dibinde kaleci Günay'da kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

Gaziantep, ilk pozisyonunu ikinci yarıda serbest vuruşta ceza sahasında oluşan karambolle elde etti. Ersin, başarılı bir şekilde o karambolde topu kapmayı başardı.

61. dakikada Abubakar, soldan taşıdığı topu Atiba'ya çıkardı. Atiba'nın vuruşu üstten auta gitti. 72. dakikada Larin'in pasıyla topla buluşan Abubakar, defansı çalımlayarak topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydetti. Bu gol, Beşiktaş'ı da rahatlattı. Golden 3 dakika sonra Rosier'in mükemmel pasıyla buluşan Abubakar'ın vuruşu auta gidince bu Beşiktaş adına kaçan net bir pozisyon oldu.

76. dakikada Abubakar'ın koşu yoluna attığı pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Gezzal, kaleciyi de geçti ama son vuruşta gecikince defansın müdahalesiyle net bir gol pozisyonu daha harcanmış oldu.

Beşiktaş'ın ikinci golünün ardından risk almaya başlayan ve hızlı ataklarla gol arayan Gaziantep, en net pozisyonu 89. dakikada yakaladı. Dicko, karşı karşıya kaldığı keleci Ersin tarafından ceza sahasında düşürülünce hakem Gaziantep lehine penaltı düdüğünü çaldı. Dicko penaltıyı gole çevirerek takımına umut getirdi.

Gaziantep, bu dakikadan sonra ardı ardına ataklar geliştirmeye başladı. Bu baskı, 90+2'de Filipe'nin pozisyonunu getirdi. Filipe'nin vuruşunun direkten dönmesiyle Beşiktaş adeta son dakikalarda puan kaybetmekten kurtulmuş oldu.

Uzatma dakikalarında Mensah'ın pasında Gökhan Töre son vuruşu yapmakta geç kaldı ve top Gaziantep'e geçti. Başka gol olmayınca karşılaşma 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. Gaziantep'in katı defansını Abubakar'la aşan ve karşılaşmanın ilk çeyreğinde golü bulan Beşiktaş, son dakikalarda aşırı rehavete kapılınca taraftarlarına gereksiz bir heyecan yaşattı.

Sergen hocanın, Beşiktaş'ın hakimiyetinde geçen karşılaşmanın son dakikalarını oyuncularına izlettirmeli ve şampiyonluk yolunda rehavetin kaybettireceği 1 puanın bile büyük kayıp olacağını anlatmalı. Gaziantep karşılaşması bu açıdan da ders olmalı.