Beşiktaş, BAY haftasından sonra evinde oynadığı maçta Denizlispor'u ilk yarıda attığı 3 golle devirdi ve liderlik koltuğuna oturdu. Sergen hocanın talebeleri, rakiplerinin birbiriyle oynayacağı derbiyi keyifle izleyecek.

Beşiktaş, oyunu defansta kurduğu Denizli karşısında topa sahip olarak ve ayağa pas yaparak oyuna hakimiyet kurdu. Denizli, pres yaparak Beşiktaş'ın oyun kurmasını engellemeye çalışsa da, bunda pek başarılı olamadı. İlk pozisyonu Denizli 19. dakikada soldan Sağalam'ın pasıyla buluşan Rodellega'nın vuruşuyla kazandı. Direğin üzerinden auta giden top, Denizli adına kaçan net bir fırsattı.

İlk dakikaları sönük geçen maçta, 23. dakikada sağdan Rosier'in ortasını uzaklaştırmak isteyen Mustafa Yumlu, ters bir vuruş yaptı ve top Larin'in önünde kaldı. Larin, önünde kalan topu sağ çaprazdan filelere yollayınca Beşiktaş, ilk golü bulmuş oldu. Bu gol, Beşiktaş'ın baskısını da artırmasını sağladı.

29. dakikada N'Kodou'nun pasında Larin yine sahneye çıktı ve topu filelerle buluşturdu. VAR devreye girdi ve Larin'in topa eliyle temas ederek kendisine avantaj sağladığına karar verilerek gol iptal edildi. 34. dakikada Ljacic'in kaleciyle karşı karşışa kaldığı pozisyonda top za farkla auta gidince, Beşiktaş adına ikinci gol fırsatı kaçmış oldu.

38. dakikada kornerden gelen topu sektiren Denizli defansı, topa gelişine vuran N'Scala'nın vuruşu Abubakar'ın önünde kaldı. Usta golcü, dönerek vurduğu topu Denizli kalelerine gönderdi ve skoru 2-0'a taşıdı.

Bu golün 1 dakika sonrası sol çaprazdan ceza sahasına giren Abubakar, topu boş pozisyondaki Larin'e çıkardı. Larin'e sadece golü atmak kaldı ve Beşiktaş ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Denizli, açılan farka rağmen ilk yarının son dakikalarında 2 net pozisyon bularak maçı bırakmayacağını gösterdi. 44. dakikada Rodallega'nın filelerle buluşan vuruşu, VAR'ın tespit ettiği ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Beşiktaş, ilk yarının 17 dakikasına sığdırdığı 3 golün avantajıyla çıktığı ikinci devrede, oyunun tamamen hakimiydi. Kanat bindirmeleri ile sağdan soldan pozisyonlar üretse de, bu pozisyonlar skora yansımadı.

Oyuna sonradan giren Gökhan Töre'nin boş kaleye aşırtma vuruşu ve Hasiç'in pozisyonları son dakikalarda Beşiktaş adına kaçan pozisyonlardı.

Beşiktaş, maçı 3 golle bitirirken 3 puanın da sahibi oldu. Sergen hoca yönetimindeki Kartal, oyun sistemi ve net skorlarla göz kamaştırmaya, zirvenin ortağı olmaya devam ediyor.