Süper Lig lideri Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki iki rakibinin puanlar kaybettiği haftada zorlu Erzurum deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. İlk yarısı karşılıklı gollerle geçen karşılaşmada Beşiktaş direncini kaybetmeyince şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Sakatlığı devam eden Abubakar'ın yer almadığı kadroda, Cenk Tosun ve Larin'in Erzurum'dan sakat dönmesi moralleri bozdu. Cenk Tosun'un sezonu kapattığı açıklandı.

Ligde kalmak için puana ihtiyacı olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, karşılaşma boyunca atak bir futbol sergiledi. Lider Beşiktaş, her zamanki pas ve hücum oyununu oynadı.

Beşiktaş, baskıyla başladığı karşılaşmanın 10. dakikasında golü bularak öne geçti.  Atiba topla birlikte ceza sahasına girip solundaki Larin’e pasını aktardı. Golcü futbolcu sağ ayağıyla gelişine enfes bir plase vuruşu yaparak topu "çatal" tabir edilen noktadan kaleye gönderdi. BB Erzurum kalecisi uzansa da gole engel olamadı.

Ev sahibi, golle birlikte daha atak oynamaya başladı ve Beşiktaş'ın golüne 6 dakika sonra karşılık verdi. Emrah Başsan’ın korner atışında yaptığı ortaya iyi yükselen Schwechlen, topu uzak köşeye göndererek durumu beraberliği getiren golü kaydetti.

26. dakikada Oğuzhan Özyakup, Ghezzal ile ver-kaç yaparak cezası sahasının sağ köşesinde topu ayağına gelir gelmez kalecinin kapattığı köşeye şutunu çekti. Szumski, topu direk dibinde kontrol etmek isterken ellerinden kaçırdı ve Beşiktaş tekrar öne geçti: 2-1.

Karşılaşma boyunca Beşiktaş defansını zorlayan Emrah Başsan, 39 dakikada sahneye çıktı ve 30 metre uzaktan kaleyi bulan bir şut çekti. Topu elleri ile göğsü arasına sıkıştırmak isteyen kaleci Ersin, büyük bir hataya imza attı. Ellerinden kaçan top kaleye gitti ve Erzurum bir kez daha beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda Gezzal ortaya çıktı. Sağ kanatta Cenk Tosun’un pasında buluştuğu topla koşan Ghezzal, ceza sahasında iki rakibinden sıyrılıp enfes bir plase ile fileleri havalandırdı.

74. dakikada rakibiyle hava topuna çıkan Cenk Tosun, yere düştü. Dizini hareket ettiremeyen golcü futbolcu, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Cenk Tosun'un sezonu kapattığı açıklandı.

Cenk'in yerine oyuna giren Gökhan Töre, 86. dakikada N'Kodou'nun sol kanattan getirdiği topla buluştu ve hızla girdiği ceza sahasında topu uzak köşeye göndererek Beşiktaş'ı rahatlatan golü kaydetti. Gökhan'ın golü aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu tayin etti: 4-2

Beşiktaş, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşarak Erzurum'dan 3 puanla döndü. Ancak Cenk Tosun ile Larin'in sakatlanması, Abubakar'ın sakatlığının devam etmesi takımda moralleri bozdu. Larin'in durumu İstanbul'da yapılacak tetkiklerle netleşecek.

Şampiyonluk yolundaki rakipleriyle arasındaki puan farkını artıran Beşiktaş, Cuma günü Vodafone Park'ta son dönemdeki göz dolduran futboluyla dikkat çeken Ankaragücü ile karşılaşacak.

Cenk Tosun ve Larin'e geçmiş olsun diyor, tüm olumsuzluklara rağmen maç boyunca kazanma inancını yitirmeden ter akıtan Sergen hocanın talebelerini tebrik ediyorum.