Süper Lig'in 14. hafta maçında başkent deplasmanında Beşiktaş Ankaragücü karşısında oyuna kontrollü başlasa da ilk dakikalarda en net pozisyonları Ankaragücü yakaladı. Ama bunları gole çeviremedi. Maçın 6. dakikasında Gezzal'ın kaptırdığı topta Emre’nin vuruşu Ankaragücü nün daha maçın başında kaçan pozisyon oldu. 11. dakikada savunma arkasına attığı top bomboş pozisyonda Lobzhanidze'nin kaleci Ersin’le karşı karşıya kaldığı boş kale yerine, topu auta göndermesi Beşiktaş adına şanstı.

19. dakikada soldan Pisto'nun pasında pozisyon bulan Emre Günal’ın vuruşu az farkla auta gidince ilk yirmi dakikada Ankaragücü adına kaçan üç net pozisyon olurken, Beşiktaş ın net bir pozisyonu yoktu.

24. dakikada Gezzal'ın ortasına kafayla vuruş top filelere giderken hakemin faul çalması tartışılacak bir pozisyon oldu. Hakemin golden önce faul çalması, VAR protokolünü devre girmesini önledi ve Beşiktaş ın golü iptal edilmiş oldu.  Beşiktaş'ı kendi sahasında karşılayarak kontra atakla pozisyon arayan Ankaragücü maçı ilk devre berabere bitirmeyi başardı.

İkinci yarı 54. dakikada Velington'un ortası Mensah'ın kafa vuruşu Ankaragücü kalecisinde kaldı. 61. dakikada Gezzal'ın sağdan kullandığı firikik ceza sahasında Vida'nın kafa vuruşuyla top filelerle buluştu ve Beşiktaş rahat bir nefes aldı.

Bu gole kadar pozisyon vermeyen Ankaragücü, Vida'nın kafa vuruşunu engelleyemedi. Golden sonra Ankaragücü'nün baskıları artsa da, Beşiktaş da pozisyonlar yakaladı. Ancak tüm ataklardan gol sesi çıkmadı.

Kısa periyotlarda oynanacak maçlar için Sergen hocanın rotasyon yaparak oyuncularını hazır tutmak istemesi bir haftada üç maç oynayacak Beşiktaş'ın Şubat ayına kadar yoğun maç temposu için önemliydi.

Sergen hocanın "İyi oynamadan ama savaşarak üç puan almak önemli" sözü 3 gün sonra oynayacağı Sivas maçını da düşündüğünün işaretiydi. Oynadığı 6 maçta 5 galibiyet alınması ve Süper puan tablosunun üst sıralarına yerleşilmesi Sergen hocanın planlamasının doğruluğunu gösteriyor.
Geçen hafta attığı jeneriklik golle gönülleri fetheden Vida, Ankara'da da 3 puanı vidalayan adam oldu.