Şampiyonlar Ligi yorgunluğuyla maça başlaması beklenen Beşiktaş, Vodafonepark’ta ağırladığı Trabzonspor’a karşı, daha istekli, pozisyonlar üreterek, pas yaparak oyunun hakimi olan takım hüviyetindeydi. Siyah-beyazlılar, gol yollarında Batshuayi’nin eksikliğini yoğun olarak hissetti. Beşiktaş, Trabzonspor karşısında, ilk yarı ve ikinci yarının uzatma dakikalarında yediği gollerle karşılaşmayı kaybetti. Beşiktaş’ın, klasik sorunu olan defansın arkasına atılan toplar, Sergen hocanın sezon başından bu yana çözemediği bir denklem. Beşiktaş iyi oynadığı maçta evinde yenilmesiyle birlikte liderle arasındaki puan farkını 10’a çıkardı. Uğurcan, Trabzonspor kalesinde devleşerek,  takımının kazandığı üç puanın mimarlarının başına adını yazdırdı.

Beşiktaş’a algı operasyonu mu?

Hatayspor maçında olduğu gibi, hakemin Beşiktaş lehine penaltı pozisyonlarını görmemesi,  VAR odasının müdahale etmemesi, tamamen Beşiktaş’a yapılan bir algıydı. 60 dakikada Vida’ya, 74 Gezzal’a yapılan müdahaleler net penaltıydı. Skora etken yapan bir diğer etken de Sergen hocaydı.  Alex, Larin ve Pjaniç’i oyundan alması, kırılma anlarından biriydi. Usta ayakları oyundan alan Sergen hoca, bordo-mavililerin ekmeğine yağ sürdü. Uzatmanın son dakikasında, hakem N’koudou’ya yapılan faule düdük çalmayınca, Trabzon atağı Beşiktaş kalesinde gol oldu. İki takımın da sergilediği güzel futbol, seyirciyi mutlu etti.

Çalışmadan alınan milyon dolarlar

Sergen hocanın kaybetme alışkanlığına karşın, Abdullah hoca kazanma alışkanlığını sürdürdü. Abdullah Avcı, maç sonu yaptığı açıklamada, Beşiktaş taraftarının küfürlerine değindi. Avcı, “Baba Hakkı, Süleyman Seba, şereften bahsederken çalıştırmadığı Beşiktaş’tan aldığı on milyonların ‘Bugün-yarın karşılıklı fesih yaparız’ deyip Beşiktaş’ı mahkemeye veren, çalışmadan aldığı milyonlar karşısında bahsettiği ahlak anlayışını değerli okuyuculara bırakıyorum.”

Sonuç olarak, Sergen hocanın, takımını milli arada bir an önce toparlamasını ve kendine gelmesini bekliyoruz.