Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Lizbon mağlubiyeti sonrası oynadığı Galatasaray derbisi moralleri topladığı bir maç oldu. Ayrıca bu derbi ligde dönüm maçlarından biriydi. Beşiktaş evinde Galatasaray’ı 2-1’lik skorla yenerken üç puanı hanesine yazdırarak moral ve motivasyonu en üst seviyeye çıkardı.

Galatasaray erken sevindi

Beşiktaş çok istekli ve arzulu başladı. İlk otuz dakikada üç net pozisyon yakaladı. 10. dakikada Pjanic’in vuruşu üst direkten döndü. 20. dakikada Teixeira’nın vuruşu kaçan net pozisyon oldu. Beşiktaş baskısında 30. dakikada ilk kez atak yapan Galatasaray’ın golü geldi. Yay üzerinden Cicaldau’nun yaptığı vuruş filelerle buluşunca Galatasaray ilk atağında golü bulmuş oldu. Golün sevinci dört dakika sürdü.

Umut Meraş’ın ortasında Larin’in Galatasaray kalecisi Muslera’ya rağmen kafa vuruşu filelere gidince skor 1-1’e geldi ve Beşiktaş’ın usta ayaklarının sağlı sollu ataklarını ve baskısını seyrettik. Galatasaray Beşiktaş’ı sahasında karşılayarak kontra ataktan atak başlatmak istedi. İlk devre bu skorla tamamlandı.

Ersin, Kartal’ı uçurdu

İkinci devre Beşiktaş baskıya devam etti. 58. dakikada Rozier’in ortasında, arka direkte bulunan Larin  topa dokunamadı. 64. dakikada Pjanic’in kullandığı köşe vuruşunu kafayla arkaya aşırtan Necip’in pasını tamamlamak Larin’e kaldı. Larin'in vuruşu filelere gidince Beşiktaş geriye düştüğü derbide 2-1 öne geçti. 81. dakikada Vida’nın yere düşerken eline çarpan top için hakem Fırat Aydınus Galatasaray’a penaltı verdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Mohamed’in vuruşunu kurtaran Ersin, Beşiktaş’ın üç puan kazanmasında ön plana çıktı ve derbide Kartal'ı uçurdu. Galatasaray’ın kaçırdığı penaltıdan sonra maçı bıraktığı ortadaydı. Derbi genelinde Beşiktaş, Galatasaray'a karşı daha çok istekli ve arzuluydu. Galatasaray’da yorgunluk ve kalitesiz oyun kendisini gösterdi. Beşiktaş’ın bu isteği, inancı kaliteyle birleşince üç puan Beşiktaş’ın oldu. Hakem maçın genelinde iyi olsa da Larin’in pozisyonu net penaltıydı. Batshuayi’nin pozisyonu tartışılacak bir pozisyondu.
 

Sergen Hoca takımı taktik ve teknik olarak ne kadar iyi hazırladıysa Fatih Hoca Larin’in arka direkte yakaladığı pozisyonlara tedbir almayarak maç içinde yakaladığı pozisyonları seyretti.
Beşiktaş kazandığı üç puanla ligde üçüncü basamağa çıkarken Galatasaray’ı 8. basamağa yolladı. Beşiktaş şampiyonlar ligi maçı öncesi moralleri depoladı. Tebrikler Beşiktaş ve Sergen Hoca.