Kadın, güçlüdür. Güçtür.

Kendi kişilik renklerini, hiçbir şartta soldurmadan; gerekirse küllerinden yeniden doğarak yoluna devam eder. Üzerine çeşitli sıfatlar yüklenir hayatı boyunca… Filancanın kızıdır. Filancanın eşidir. Filancanın annesidir. Filancanın gelinidir. Filancanın ablasıdır. Üzerine yüklenen sıfatları şefkatiyle, sevgisiyle kucaklarken dahi, öz değerlerine sahip çıkan kadındır.

Çaresizliğinde dahi dimdik ayaktadır. Üretir. Eliyle üretir, zihniyle üretir, fikriyle üretir. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Aslında ‘’İstemek’’ anahtar kelimesidir. İster ve yapar.

Ağlar. Yalnızken ağlar hem de çok ağlar. Kabuğundan çıkmadan siler gözyaşlarını, güçsüz görünmek istemez. Kızar. Bazen çok kızar… Kızdıkça öfkesi gücüne güç katar. Bir o kadar da sakindir. Sakin sakin düşünür. Düşünür ve yapar.

Farklı farklı zırhları vardır kadının. Her gün başka bir zırhını kuşanır. Zırh ile dışarıdan sağlam omuzlarına hayran bırakırken, aslında o zırhın altında zırhından da ağır bir yorgunluk taşır.

Yaşam ile savaşır kadın. Dinçtir. Temkinlidir. Kadını dinç tutan ise mücadelesidir.  

Yirmi dört saat yetmez bazen… Yetişemez. Yetişemese de yetemediği anlamına gelmez. Kadının güçlü olması, hiç güçten düşmeyeceği anlamına da gelmez. Yorulsa, gücü tükensede; daha güçlü olarak kalkıp ilerleyeceğini bilir kadın.

Ben kadınım. Her mevsimde, her notada, her renkte, ben varım. Var oldukça, çoğalırım. Yaşamımı, bugünümü ilmek ilmek nakışlarım. Her ne kadar yaş alsamda; içimde bir kız çocuğu yaşatırım.

Ben kadınım. Vakti gelir kozamda tırtıl olur sabrı; vakti gelir kelebek kanatlarımı kuşanıp uçmasını bilirim.

Ben kadınım.

 #demetlemotivasyon