Son günlerde sanat camiasından alkışlanacak hareketler geliyor. İnsana ve sanat dünyasına yakışan bu hareketleri görmek beni çok mutlu ediyor.

Her kesin kuyusunun kazıldığı, "hep ben" mantığı güdüldüğü dost gibi görünüp üç beş gün sonra saç saça baş başa girişilen ünlüler dünyasında bu sefer alkışlanacak bir hareket zincirini görmek ne güzel.

Bu haftaki yazımda arabesk müziğin efsane ismi Hakan Taşıyan'ın rahatsızlığıyla meydana gelen yardım, destek hareketinden bahsedeceğim.

Arabesk müziğinin usta isimlerinden Hakan Taşıyan ciddi sağlık sorunları yaşadığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Ayağındaki ağrılar yüzünden tedavi görmeye başlayan Taşıyan'ın hastalığı, karaciğer ve böbrek rahatsızlığına kadar ilerlemiş. Geçtiğimiz günlerde sevenlerinden dua isteyen Hakan Taşıyan'ın sağlık durumu her kesin dikkatini çekmişti.

Çoklu organ yetmezliği yaşayan Hakan Taşıyan'ın arkadaşının şu açıklamaları sanatçının durumunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştu: "Karaciğer ve böbreğiyle ilgili problemlerin olduğu ortaya çıktı. Nakil için bekleyiş söz konusu, bu ve benzeri nakillerde çok fazla talep olduğu için. Ancak bizim aciliyetimiz söz konusu. Organ nakil ameliyatı her hastanede gerçekleşmiyor, hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyacı var. Nakil desteğinde bulunmak isteyenlere bu çağrımızı iletmiş olalım."

Bu duyurunun ardınca magazin dünyasından güzel haberler gelmeye başladı. Şarkıcı Işın Karaca sosyal medya hesabından güzel haberi duyurdu; "Sevim Emre Gencebay'dan aldığım bilgiye göre sevgili Hakan Taşıyan şu an da hastanede tedaviye alınmış ve en güzel haber de organ nakline ihtiyacı olmaması! Buradan bu müzisyen kardeşimize sahip çıkan Sağlık Bakanlığı ve tüm sağlıkçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum.."

Işın Karaca'nın bu duyurusundan da anlaşılacağı gibi sessiz sedasız Hakan Taşıyan'ı yakın takibe alan onunla ilgilenen ismin Sevim Emre olduğunu anlıyoruz. Bu destek sanat dünyasında çoğalınca Sağlık Bakanlığıda duyarsız kalmadı.

Hakan Taşıyan Sağlık Bakanlığının desteğini şu sözlerle duyurdu; " "Sağlık Bakanlığımız ve Sayın Bakanımız dünden beri sağlık durumumu yakinen takip ediyor. Yarın Ankara Şehir Hastanesi'nde tüm tetkiklerim yapılıp hekimlerimiz tarafından değerlendirilecek. Şu an karaciğer ve böbreklerimde hastalık ilerlemiş durumda. Organ nakli aşamasında olup olmadığı bu değerlemelerin neticesinde netleşecek. Bakanlığımız süreci her yönüyle takip ediyor. Sayın Bakan'ımıza, durumumu duyurmama vesile olan tüm dostlarıma, ilgisini esirgemeyen sevenlerime teşekkürü borç bilirim. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim. Duanızı eksik etmeyin" dedi.

Gerçekten şu yaşanan birlik beraberlik, yardım beni çok ama çok mutlu etti. İnşallah bu zincir hiç bozulmaz! İnsan olduğumuzu unutmadan umarım her dönem gücü olan güçsüze yardım eder.

Bende sevgili Hakan Taşıyan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah acil şifalar versin!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...