Korona virüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Son açıklanan kademeli normalleşme haritasında yüksek riskli (turuncu renkte) iller arasında yer alan İstanbul’da Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kalktı. Uzun zamandır hafta sonunu evde geçirmek zorunda kalan İstanbullu cumartesi planları yapmaya başladı.

Vaka sayıları hala yüksek seyrediyor, her geçen günde artıyor. Vatandaşlar sosyal medyada cumartesi günü için organizasyon mesajları paylaşıyor. Cumartesi günü için özel tedbirler alınması gerekiyor. Vatandaşta oluşacak muhtemel bir rehavet durumu süreci tam kapanmaya götürebilir. Bu bağlamda; İstanbullu vatandaşlara sesleniyorum aman dikkat rehavete kapılmayın !!!

Esnafın bir nebze de olsa yüzü güldü…

Korona virüs tüm dünyada etkisini devam ettirirken, bu süreçte ekonomi derin yara aldı. Esnaf zor durumda ayakta durmaya çalışıyor. Son kademeli normalleşme kararları esnafın yüzünü bir nebzede olsa güldürdü diyebiliriz.

Restoranlar uzun bir aradan sonra masalarını müşterilerine açabildiler. Sınırlı sayıda da olsa müşteri kabul edebilen restoranların bir kısmı bu karardan memnun oldu. Bir kısmı diyorum çünkü bu süreçte dükkânlarını kapatanlar, kiralık tabelası asanlar olmuştu.

Uzun süredir gel al ve paket servis hizmeti veren restoranlar sınırlı sayıda da olsa masaya müşteri almaya başladılar. Karar açıklandıktan sonra hazırlıklarını tamamlayıp müşterilerini beklemeye başlayan işletmeciler içeri girenleri çiçeklerle, çikolata ve lokum ikramıyla karşıladılar.

Bu karar esnafın biraz nefes alması için alındı. Yaz mevsimi yaklaşıyor, kademeli bir şekilde normalleşme sürecine girmemiz gerekiyor. Ancak açıklanan son verilerde maalesef durum hiçte iyi değil. Vaka sayıları düşmüyor aksine her geçen gün artıyor. Bu bağlamda; vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Maske, mesafe, temizlik konularına dikkat edilmezse maalesef yeniden evlerimize kapanmak zorunda kalabiliriz.

Bağımlı olma, özgür ol!!!

Yeşilay haftasındayız, bir Yeşilay gönüllüsü olarak “ Bağımlı olma, özgür ol “ diyerek tüm bağımlılıklara hayır diyorum. Yeşilay Sigara, Alkol, Uyuşturucu, Kumar ve İnternet bağımlılığı ile mücadele eden bir sivil toplum örgütüdür.

2007-2010 yılları arasında Yeşilay İletişim Koordinatörlüğünü görevini üstlendim. Bu yıllarda Yeşilay’ın mücadele alanlarıyla ilgili okullarda çocuklara, gençlere yönelik eğitim programları düzenledik. Yeşilay’ın mücadele alanlarına kumar ve internet bağımlılığı konularını ekledik. 

Bağımlılıkla mücadele, terörle mücadele kadar önemli bir konudur. Bu bağlamda; Yeşilay çok önemli bir misyona sahiptir. Yeşilay bağımlılıkla mücadele ediyor, bağımsız özgür bir dünya istiyor. Bende bu vesileyle Yeşilay haftanızı kutluyor, tüm bağımlılıklardan uzak, sağlıklı, özgür bir gelecek temenni ediyorum.