Devreye alınan programa ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “UberPro ile taksi sürücüleri yolculuk yaptıkça puan: yolcuya ulaşım masrafı desteği, akaryakıt desteği ve Uber markalı ürünler gibi birbirinden değerli ödüllerden yararlanma şansı yakalayacaklar. Program, sürücü iş ortaklarına sunduğu ödüllerin yanı sıra, uzak mesafe yolculuk sonrası yoğun bölgelere geri dönebilme hakkı gibi çeşitli ayrıcalıklar da sunuyor. UberPro, sürücü iş ortaklarının yolculuk yaptıkça elde ettikleri statüyü (Gümüş, Altın, Elit, VIP sürücü), yolcuların Uber uygulaması üzerinden görüntüleyebilmesine de olanak tanıyor. Statü görünürlüğü, sürücü iş ortağının UberPro programına dahil olduğunu ve yaptığı yolculuklar sonucunda elde ettiği statüyü yolcuların uygulama üzerinden görüntüleyebilmesini sağlıyor” bilgilerine yer verildi.  

SADAKAT PROGRAMINI SÜRÜCÜ İŞ ORTAKLARIMIZI DESTEKLEMEK AMACIYLA HAYATA GEÇİRİYORUZ 

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Uber, Ocak 2021’de Türkiye’de yeniden hizmete girmesiyle birlikte, özellikle İstanbul’da çok hızlı bir büyüme gösterdi. 2021 yılında yaklaşık 25 bin taksi şoförü daha fazla kazanç elde etmek için Uber Taksi'yi kullandı. Kullanıcılar ise 2021 yılı boyunca uygulamayı 9,2 milyon kez taksi çağırmak için açtılar. Uber, özellikle platformunu kullanan sürücüleri desteklemeye yönelik projeler gerçekleştirmeye önem veriyor. Bu yıl hayata geçirdiğimiz akaryakıt desteği ve ferdi kaza sigortası desteği projeleri oldukça ilgi gördü. Bu yoğun ilgiden hareketle UberPro adını verdiğimiz sadakat programını sürücü iş ortaklarımızı desteklemek amacıyla hayata geçiriyoruz. Artık sürücü iş ortaklarımız Uber Taksi kullanarak yaptıkları yolculuklar ile puan kazanarak çeşitli ödül ve ayrıcalıklardan yararlanabilecek. Uber olarak platformumuzu kullanan sürücüler ve yolcular için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? 

Sistemin işleyişine ilişkin Uber’den yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

“UberPro, Gümüş, Altın, Elit ve VIP olmak üzere dört statüden oluşan bir sürücü ödüllendirme programıdır. UberPro'ya dahil olmak isteyen tüm Uber Taksi sürücüleri otomatik olarak Gümüş statüsü alır. Altın, Elit veya VIP statü ödül ve ayrıcalıklarından yararlanmak için, sürücülerin en az 4.6 ve üzeri sürücü puanı ile birlikte en fazla yüzde 20 ve altı yolculuk iptal oranına sahip olması gerekir. Uber Taksi Sürücü iş ortakları yaptıkları yolculuk başına bir puan, yoğun saatlerde ise yolculuk başına üç puan kazanır. Yolculuk yapıp puan kazandıkça sürücü iş ortakları farklı statülere ait ödül ve ayrıcalıklardan yararlanmaya hak kazanır. 

“Sürücü iş ortakları, Uber sürücü uygulamasının ödüller bölümünde UberPro hakkında doğrudan bilgi edinebilir, mevcut ödül ve ayrıcalıkları görebilir ve elde ettikleri sonuçları uygulama üzerinden takip edebilirler. Kullanıcılar da araç talep ettiklerinde, sürücü iş ortağının UberPro statüsünü Uber uygulaması üzerinden görüntüleyebilirler.”