Milliyet ve Dataexpert katkılarıyla BMI tarafından düzenlenen, Türkiye'nin prestijli buluşmalarından ‘CHRO Summit 2022’de iş dünyasının bugünü ve geleceği, ‘Reshape’ teması altında tartışıldı. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey IK yöneticilerini bir araya getiren zirvenin finalinde gelenekselleşen, ‘Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su’ araştırmasının ödül töreni gerçekleşti.

“GÖKYÜZÜNÜN REKABETÇİ VE HIZLI GELİŞEN KAPILARINI GENÇLERİMİZE AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Abdulkerim Çay yaptığı konuşmada “Türk Hava Yolları olarak, 128 ülkeye ulaşan geniş kapsamlı faaliyet alanımız ve çok kültürlü yapımızla ülkemiz gençlerine havacılık sektöründe benzersiz bir kariyer fırsatı sunuyoruz. Sunduğumuz eğitim ve gelişim olanakları ile kariyerlerinin başında olan gençlerimizin her zaman yanında olmayı sürdürüyor; lisans öğrencilerine ve yeni mezun gençlere yönelik oluşturduğumuz ‘Take-Off Jr.’, ‘Take-Off 101’ ve ‘Anadolu Part Time’ programlarımız ile ülkemiz gençlerine kariyerlerini havacılık sektöründe şekillendirme imkanı tanıyoruz. 2022 senesi içinde, bahsi geçen üç program kapsamında 500 gencimizi daha Türk Hava Yolları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte ortaklık olarak başarılarımızın temelinde yatan, farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen çalışanlarımız arasında fırsat eşitliğini daima gözetiyor, kadın istihdamı konusunda da büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadın çalışanlarımızın kariyer olanaklarını artırmak adına onlara birçok esneklik ve imkan sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Çay, “Önümüzdeki dönemlerde de genç istihdamına katkı sağlamaya, ülkemizin geleceğine yön vermeye ve gökyüzünün rekabetçi ve hızlı gelişen kapılarını gençlerimize açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY MASAYA YATIRILDI”

Gerçekleştirdikleri organizasyonun gelenekselleştiğini belirten Dataexpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, “Türkiye’deki önde gelen insan kaynakları liderlerinin bir araya geldiği bir platform oluştu. Farklı oturumlarla insan kaynaklarının dünü, bugüne ve yarınını konuştuk. Yetenek yönetimi nereye gidiyor, insan kaynakları nasıl evriliyor, önümüzde nasıl bir iş yaşamı var, organizasyonlar nasıl dönüşecek gibi konuları tartıştık” dedi.

“ADINI BİLMEDİĞİMİZ İŞLER ORTAYA ÇIKACAK”

İnsan kaynaklarının ciddi dönüşüm içinde olduğunu ifade eden Altunkaya sözlerine şunları ekledi:

“Çalışma yaşantısı pandemi ile bambaşka yöne gitti. Dolayısıyla hibrit çalışma gibi kavramlar ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde bunun daha da artacağını ön görüyoruz. Artık işler robotlara devrolacak. İnsanlar daha yetkin, etkin işlerde değerlendirilecek. Bazı işler ölürken bazıları da gün yüzüne çıkacak. Adını bilmediğimiz birçok işle karşı karşıya kalacağız. Bu serüvenin tam merkezinde ise insan kaynakları olacak” dedi.

“BAŞARILARINI ÖRNEK ALIYORLAR”

Milliyet Executive Yayın Yönetmeni Serkan Arman, “Data expert ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile insan kaynakları zirvemizi gerçekleştirdik. Önde gelen insan kaynakları yöneticilerine ödüller verildi. Bu seçimle yapıldı. Biz bunu dergimizde sunduk. Ödül töreninde alanında önemli bir başarıya imza atmış insan kaynakları yöneticileri seçildi. Bu tür ödülleri dergimizde görenler başarılı kişileri bir şekilde örnek alıyor. Neler başardıklarını inceliyor bu da örnek bir durum oluyor” şeklinde konuştu.

ÖDÜL LİSTESİ

En etkin CHRO listesi ise şöyle:

“Abdulkerim Çay Türk Hava Yolları, Ahmet Aksoy Tüpraş, Alper Tokalp Hayat Kimya, Arzu Öneyman Coşkunöz Holding, Atilla Yelboğa Erdemir, Ayça Kaşıkcı BSH, Bahattin Aydın Yıldız Holding, Banu Artüz Anadolu Efes, Berna Yener Aksu Procter & Gamble, Bülent BayramVodafone Türkiye, Cenk Akıncılar QNB Finansbank, Demet Akman L'oréal Türkiye, Didem Dinçer Başer Garanti BBVA, Duygu Erzurumlu Cengiz Akkök Holding & Akenerji, Ebru Özgen Coca-Cola İçecek, Eray Karaduman Kordsa, Dr. Eylem Özgür Eczacıbaşı Topluluğu, Fatih İslamoğlu Aydem Holding, Gökhan ASOK Tab Gıda, Güntulu Peker sahibinden.com, Hakan Öker TAV Havalimanları Holding, Hakan Timur Sabancı Holding, Haluk Gümüşderelioğlu OYAK, Iryna Vladimirova Philip Morris Türkiye, Meltem Kalender Öztürk ING Türkiye, Murat Yüksel GittiGidiyor, Nazire Ulusoy IC Yatırım Holding, Nihat Çukurkaya İstanbul Havalimanı İşletmesi, Nilgün Kitapcı Kalyon Holding, Nursel Ölmez Ateş Borusan Holding, Osman Özdemir Türk Traktör, Osman Ünal Yıldırım Holding,Ozan Gürsoy Türkiye İş Bankası,Pınar Yamaner Alarko Holding, Seçil Namruk MediaMarkt Türkiye, Selda Seçkinler Kale Grubu, Dr. Senay Kızılkaya Novartis Grup Türkiye, Sibel Akgün Eti Şirketler Grubu, Sibel Uğur SOCAR Türkiye, Şebnem Bezmen Doğan Holding, Şengül Arslan Şişecam, Şennur Kuru Kibar Holding, Tansel Varan Sanko Holding, Toygan Pulat Arçelik, Tuğba Paşalı Karacan Borusan Otomotiv, Umut Günal Koç Holding, Yeliz Çetinkaya TEI TUSAŞ, Yeşim Çokeker DeFacto, Zafer Çavdar Turkcell Global Bilgi, Zeynep Ergenç AXA Sigorta.”