Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 56  yaşındaki Sağlar, geçtiğimiz gün öğle saatlerinde 74. sokağı süpürürken kaldırımda parayı fark ettiğini söyledi.

13 senedir Zeytinburnu’nda temizlik işçisi olarak çalıştığını ifade eden Abdülkerim Sağlar, “Altı çocuğum ve sekiz torunum var. Çok şükür çocuklarım da çalışıyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Sokakta saat 14.00 ile 14.30 arasında kaldırımları süpürürken buldum parayı. Paranın önce sahte olduğunu düşündüm. Gerçek olduğunu anladıktan sonra ekip sorumlumuzu arayarak para bulduğumu bildirdim. Başka insanlar gelerek paranın kendilerine ait olduğunu söyledi. Kısa sürede paranın sahibi bulundu. Parayı teslim ettik. Paranın sahibi bulunduğu için çok sevindim. Sokakta bulduğum bir lirayı dahi camideki yardım kutusuna atarım. Çok şükür sağlığımız yerinde ve çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de yaşadığını söyleyen Iraklı 52 yaşındaki Taha Alani, “Temizlik işçisinin bulduğu para, bizim ev kiramızdı. Çok teşekkür ediyorum. Paramızı bulan insan muhteşem biri. 4 bin lira az bir para değil. 7 senedir İstanbul’da yaşıyorum. Bu para bizim için çok önemliydi çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, makamında ağırladığı temizlik işçisi Abdülkerim Sağlar’a ilkeli davranışından dolayı teşekkür ederek yarım altın hediye etti. 

Arısoy, “Temizlik işçimiz Abdülkerim kardeşimiz yerde bulduğu parayı yöneticilerine bildiriyor. Arkadaşlarımız paranın sahibini bularak teslim ediyor. Personelimizin davranışı yapılması gereken bir hareket. Herkese örnek olacak bir davranış. Tamamen helal kazanç üzerine odaklanmış bir arkadaşımız. Sağlar’a teşekkür ettik. Küçük bir de hediye verdik” dedi.