Şişli Kaymakamlığı, geleceğin nesillerini çağımızın getirdiği dezavantajlardan kurtarmak için farklı projeler geliştirerek uygulamaya koydu. Şişli Kaymakamlığı AB ve Proje Koordinasyon Birimi'nin birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin birisi dezavantajlı çocukları kapsıyor. 

RİSKLİ BÖLGELER

Bağımlılık riskinin yüksek olduğu Şişli-Feriköy çevresinde ikamet eden 14-25 yaş grubu gençleri bağımlılık risklerinden korumak, bilinçli, duyarlı, ahlaklı, özgüvenli ve örnek birey olmalarına katkı sağlamak amacıyla her hafta Pazartesi ve Cuma günleri gençlerle bir araya gelen ekip, onların sıkıntılarını dinliyor, çözümler üretiyor. Bu kapsamda; gençlerle birlikte drama eğitimi, sohbet, değerler eğitimi, basketbol, masa tenisi ve satranç etkinlikleri de düzenleniyor.

STK'LARLA İŞ BİRLİĞİ

Projenin kurucularından olan Fatih Okumuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ""2014 yılında çıktığımız yola bugün kocaman bir ekiple devam ediyoruz. Şişli'de dezavantajlı çocuk kalmaması için her platformda farklı projeler ile onları sosyal hayata kazandırıyoruz. Pek çok sivil toplum kuruluşu, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içerisindeyiz. Şu anda 5 tane projemiz halihazırda yürütülüyor. Bunlar, İSTKA-Kaliteli Yaşam Akademisi, Şişli'de Engelsiz Hizmet, Çocuk Modu, Geleceğin Çocukları ve Bilinçli Gençlik. 3 tane projemiz de uygulamaya geçecek. Ayrıca, 42 farklı projemizi de yetkililere sunduk. Onlardan da dönüş bekliyoruz. Amacımız, bağımlılık geliştirme riskinin yüksek olduğu ergenlik dönemindeki gençler, risk altındaki gruplara ve sosyal çevrelere madde ve davranış bağımlılığının önlenmesine katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.

20 GENCE ULAŞILDI

Bilinçli Gençlik projesi hakkında da bilgiler veren Okumuş, "Kaliteli Yaşam Akademisi projesi uygulama sürecinde akademimize devam eden öğrencilerin yakınları ve komşu çevrelerin istekleri doğrultusunda Bilinçli Gençlik projemizi hayata geçirdik. 2016 yılından bu yana her hafta 2 gün 1,5 saat boyunca gençlerimizle vakit geçiriyoruz, Gençlerimiz bağımlılık riskinin yüksek olduğu Şişli Feriköy bölgesinde ikamet ediyorlar. Onları bu riskten korumak ve topluma faydalı bireyler haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu proje ile şimdiye dek 20 gencimize ulaştık" şeklinde konuştu.

Sibel Gülersöyler