Çukurca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, sınır bölgesinde yaşayan çocukların pandemi döneminin olumsuz koşullarını ortadan kaldırmak için, eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje devam ediyor. Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi kapsamında Çukurca Emniyet Müdürlüğü görevlileri çocuklarla buluştu. Polislik mesleği hakkında çocuklara bilgi veren emniyet yetkilileri, yanlış bilgileri de düzeltti. Polis olmak için Türk vatandaşı ve sabıkasız olmak gerektiğini belirten yetkililer, akrabaların sabıka kayıtlarının engel olmadığını belirtti. 

SINIR BÖLGESİ ÇOCUKLARINA EĞİTİM DESTEĞİ 

Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi kapsamında bugüne kadar Düzce, Kastamonu, Muğla, Manisa ve Niğde Üniversitelerinden akademisyenler ve Yazar Sinan Yağmur eğitim çalışmalarına katıldı. Evlerinde çalışma imkânı olmayan çocuklara, gönüllü öğretmenlerin ödevlerinde yardım ettiği, kurs verildiği Projede, tüm okulları kapsayan eğitim koçluğu sistemi uygulandı. Akademik desteğin yanısıra, tiyatro gösterileri, akıl-zeka oyunları, voleybol turnuvaları gibi etkinliklerle çocukların kültürel ve sosyal faaliyette bulunması da sağlandı. 

Çocukların kariyer planlamalarına da destek vermeyi amaçlayan Projede, devlet kurumlarını tanıtmak için Çukurca Kaymakamlı tarafından görevlendirilen jandarma, emniyet, adliye, TSK, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, öğrencilerle buluştu. Projenin sonraki süreçleri fotoğrafçılık ve radyoculuk eğitim faaliyetleriyle devam edecek.