15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Onur Ersan Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu ve Murat Kocatürk’ün babası Mehmet Kocatürk oğullarının şehit olduğu noktaya gelerek o geceyi anlattı. 15 Temmuz’da FETÖ’cü bir grup askerin hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan vatandaşlara sokağa çıkın çağrısı gelmişti. Erdoğan’ın çağrısının ardından milyonlar sokağa dökülmüş başta İstanbul, Ankara olmak üzere tüm illerde hain darbe girişime karşı göğüs germişti. 249 şehidin olduğu darbe girişiminde, şehit olan Onur Ersan Ayanoğlu’nun babası İhsan Ayanoğlu ve Murat Kocatürk’ün babası Mehmet Kocatürk oğullarının şehit olduğu noktaya gelerek 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı.

BİRİ ŞEHİT BİRİ GAZİ

15 Temmuz darbe girişimin üzerinden 1 yıl geçti. Darbeci askerlere karşı koymak için vatandaşlar sokaklara indi. Sokağa inenlerden birileri de İhsan Ayanoğlu’nun 2 oğluydu. Şehit ve gazi babası olan İhsan Ayanoğlu, şehit oğlunun isminin verildiği Üsküdar Çamlıca’da bulunan Büyük Çamlıca Şehit Onur Ersan Ayanoğlu Camii’nin önüne gelerek 1 yıl sonra yaşadıklarını anlattı. Memlekete sahip çıkılması gerektiğini vurgu yapan ve çocuklarını hastanede nasıl bulduğunu anlatan şehit ve gazi babası İhsan Ayanoğlu, “249 tane vatan evladı bu memleketi bize sıfırdan hediye ettiler. Bize düşen görev bu memlekete sahip çıkmak. Millet olarak bu vatana hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bu Topraklarda doğduk bu topaklarda öleceğiz. Allah’ın izniyle. Bu millet, o kadar aziz bir millet ki 15 Temmuz gecesi bu hainlere vatana, millete, namusa, bayrağa, ezana nasıl sahip çıkılacağını dünyaya canlı olarak gösterdi, izletti” diye konuştu.

BÜYÜK ACI VE GURUR

“Ben bir evladımı şehit, bir evladımı gazi verdim” diyen Ayanoğlu, “Bir baba için acılardan en büyüğünü yaşadım. Gururunda en büyüğünü yaşadım. Oğlumun şehit düştüğü gecenin akşamında saat 09.15’de olayları televizyondan takip etiğim kadarıyla hemen çocuklarımı aradım. ’Oğlum neredesiniz’dedim. ’Baba yoldayız geliyoruz’dediler. Mahalleye kadar geldiler. Fakat eve girmediler. Mahalleye geldiklerini öğrenince bir baba olarak rahatladım. Fakat 00.15’da rahmetli oğlum bana telefon etti. ’Baba bizim şarjımız bitiyor. Bize şarj cihazını getirir misin’dedi. ’Oğlum neredesin’dedim. ’Kısıklıda reisin evinin önündeyim’dedi. ’Tamam oğlum’dedim. Eşimi de aldım. Bende Kısıklı’ya gittim. O kalabalığı gördüm de bende irkildim. Bir şeylerin yolunda gitmediğini orada canlı olarak gördüm. Oğluma şarj cihazını verdim. Orada bana annesine sarıldı. Şarj cihazını aldı, daldı kalabalığın içerisine canlı olarak en son orada gördüm oğlumu” şeklinde konuştu.

'VURULANI TAŞIRLARKEN BEYNİMDEN VURULDUM'

15 Temmuz şehidi Murat Kocatürk’ün babası Mehmet Kocatürk, aradan geçen bir seneye rağmen içindeki acının dinmediğini söyledi. O gece yaşadıklarını anlatan Şehit babası Kocatürk, “Terasta oturuyordum. Oğlum geldi ve darbe girişimi olduğunu söyledi. Televizyonun başına geçtim. Televizyondan gelişmelere baktım. Televizyon Saraçhane’deki olayları gösteriyordu. Cumhurbaşkanımız herkesi demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanlara çağırınca oğlum abdest alıp dışarı çıktı. Oğlum evden gülerek ayrıldı. Sonra ben de dışarı çıktım. Saraçhane’ye geldim ve sadece siyah kareli gömlek arıyordum. Oğlumun Saraçhane’ye geldiğini bilmiyordum. Ama ben onu burada arıyordum. Bir kişi vuruldu diye seslendiler. Vurulanı taşırlarken oğlumu gördüm. Göğsünden vurmuşlar. O an beynimden vuruldum. Oğlum Murat’ım diye bağırdım. O an bana yanlış kimlik verdiler. Başka vurulanlar da vardı. Oğlum hastaneye gönderildi. Ben eve gidip çatıya çıktım ve dua ettim. Ertesi gün haber verdiler. Karakola gittim. Orada bir komiser oğlumun şehit olduğunu söyledi. O an başım öne düştü kendimi tutamadım ağladım. Ertesi gün adli tıpa gittim. Oğlumu gösterdiler. Bana bakıyordu. Yüzü gülüyordu. Sanki ölmemiş gibiydi. Sarıldım ama bedeni buz gibiydi” dedi. Muhabirin ’15 Temmuz’un üzerinden bir sene geçti. Neler hissediyorsunuz?’Sorusuna acılı baba Kocatürk, “Bir sene mi geçmiş? Ben farkında değilim. Her gece oğlumlayım. Her an onunlayım. Benim için hiç bir şey geçmedi” dedi.