Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kaymakamlığı ilçede yaşayan şehit aileleri, gazileri ve ailelerini "Gönül Sofrası" iftarında buluşturdu.  İlçe sakinleri için her akşam mahallelerde kurulan sokak iftarları tüm bereketiyle devam ederken, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan "Gönül Sofrası" iftarında Beykozlu şehit aileleri ve gaziler ağırladı. İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftarda Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şehit ve gazi aileleriyle birlikte oruç açtı.

SERVETLE ALINMAZ

Programa İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Beykoz Müftüsü Ali Efe,  İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve başkan danışmanları da iştirak etti.  

Şehitlerin bu ülke için toprağa düşmüş insanlar olduğunu hatırlatan Başkan Yücel Çelikbilek: "Allah onlara rahmet eylesin.  O makamlar servetle, imkânla, çalışmakla değil, Rabbimizin takdiriyle ulaşılan makamlardır. Dolayısıyla bir taraftan şehit ailelerine gıptayla bakıyoruz bir taraftan canımız acıyor. Gazilerimizden de Allah razı olsun. Peygamberimizin övdüğü, fetih müjdesine nail olan topraklarda yaşıyoruz ve bu toprakları ne pahasına olursa olsun bir başkasına vermeyeceğiz. Dış düşmanlar bilsinler ki bu millet vatanını ve namusunu kimseye çiğnetmez. 15 Temmuz'da da çiğnetmedi, ayağa kalktı. Bu millet öyle yüce bir millettir." dedi.

Gönül Sofrası iftarına iştirak eden şehit ailelerine, gazilere ve yakınlarına teşekkür eden Başkan Çelikbilek,  şehit acılarının bir daha yaşanmamasını temenni etti.

UNUTTURMAYACAĞIZ

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, dizeleriyle konuşmasına başlayan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: "Vatan uğruna kanını toprağa katan kıymetli şehitlerin sayesinde burada bulunuyoruz. 15 Temmuzda, kötü olayları bize yaşatan hainleri unutmadık, unutturmayacağız. Milletimiz vatan topraklarını yedirmedi, yedirmeyeceğiz. Bu sofraya iştirak eden ailelere ve Beykoz Belediyesine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Başkan Yücel Çelikbilek, programın sonunda şehit ve gazi ailelerini çiçek takdim ederek uğurladı.

HER AKŞAM AYRI MAHALLEDE İFTAR

Beykoz Belediyesi, vatandaşlarla birlikte iftar sofralarında Ramazan'ın bereketini paylaşmaya devam ediyor. Ortaçeşme Meydanı'da kurulan sokak iftarında binlerce vatandaş oruçlarını açtı. 

Beykoz Belediyesi tarafından her gün başka bir mahallede kurulan iftar sofralarının bir yenisi Ortaçeşme Meydanı'nda kuruldu. Binlerce vatandaşın katıldığı sokak iftarına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek gelerek yemek dağıttı. Yemek kazanın başına geçen Çelikbilek, eline aldığı kepçeyle vatandaşlara yemek ikram etti. Daha sonra masaları gezen Başkan Çelikbilek, Beykozluları selamladı.

Müthiş bir kalabalığın olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, "Ramazan-ı Şerif bereket, rahmet ayıdır. Ama artık son günlerine girdik. Beykoz Belediyesi çok güzel bir hizmet veriyor. Her akşam bu kadar vatandaşa sıcak yemek veriyor, çok güzel bir şey yapıyor" dedi.

İzmir'den geldiklerini belirten Cemal Akkaş, "Ben misafirim. Bizim oturduğumuz bölgelerde böyle etkinlikler olmadığından dolayı biz değişiklik olsun diye buraya geldik. Çok hoşumuza gitti" şeklinde konuştu.

Beykoz Belediyesine çok teşekkür eden Fatma Erdoğan, "Allah razı olsun belediyemizden bizi hoş karşılıyor. İftarları her gün bir yerlerde veriyor. Beykoz'da özellikle eğlence veriyor. Çok memnunuz, sağ olsunlar. Allah başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Sinem Eryılmaz