Kağıthane Sadabad Sitesi sakinlerinden Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç'ın anısına babası tarafından yaptırılan hayratın da içinde yer aldığı şehidin adını taşıyan parktaki içler acısı manzara, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın olaya el koymasıyla son buldu. Kağıthane Belediyesi ekipleri, Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç Parkı'nı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde tepeden tırnağa elden geçirerek, mezbelelik olmaktan kurtardı. Şehidin hayratının bulunduğu alan ve parkın içerisinden geçen yol da betonla kaplandı, çevredeki hasarlı oturma grupları ve çöp kutuları onarıldı.

EVLAD-I FATİHAN ŞEHİT 

Bülent Alkılıç, 1989 yılında Bulgaristan'da Todor Jivkov rejiminin zorla isimlerini değiştirip Bulgarlaştırma projesini hızlandırdığı dönemde, ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etmişti. 300 bini aşkın Bulgaristanlı Türkle birlikte anavatana göç eden Alkılıç ailesi, Kağıthane'de göçmenler için yapılan Sadabad Sitesi'nde otururken Bülent Alkılıç'ın askerlik yaşı geldi ve vatani görevini yapmak üzere Elazığ'a gitti. Elazığ'da terör örgütü PKK ile girilen bir çatışmada, Bulgaristan göçmeni Bülent Alkılıç da şehit oldu.

ADINA PARK YAPILDI

Alkılıç, 1989 Bulgaristan göçmenlerinin Türkiye'deki ilk şehidi olarak da tarihe geçti. Kağıthane Belediyesi de, Sadabad Sitesi içerisinde bulunan parka, Şehit Jandarma Komando Er Bülent Alkılıç Parkı adını verdi. Şehidin babası Sabri Alkılıç da, tüm masrafını karşılayarak ve kendisi de inşaatında emek harcayarak parkın içerisine oğlunun adını yaşatmak için bir çeşme yaptırdı. Şehidin adını taşıyan hayrat, Bülent Alkılıç'ın sürekli anıldığı, babası, annesi ve aile bireylerinin ziyaret edip acılarını dindirdiği bir mekana dönüştü.

PARK ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Geçtiğimiz yıl, Kağıthane'de yapılan Osmanlı Arşivleri'ne, parkın içerisinden bir yol açıldı. Aynı zamanda bir kanalizasyon hattı geçirildi. Bu iki inşaat çalışması sırasında parkın büyük bölümü tahrip oldu, çevre duvarı ve koruma çitleri yıkıldı. Parkın içerisi de, bakımsızlıktan çöplüğe döndü ve oturulamaz hale geldi. Sadabad Sitesi sakinleri, parkın içler acısı haline tepki gösterdi ancak herhangi bir sonuç alamadı. Kendileri gibi Bulgaristan göçmeni olan Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çavuş'a da durumu iletmelerine rağmen değişen birşey olmadı.

CAMİ İNŞAATI BEKLENDİ 

Sadabad Sitesi sakinlerine, "Parkın Osmanlı Arşivleri'nin bulunduğu bölümüne cami yapılacak. Cami inşaatı bitmeden parka yapılacak yatırım ölü yatırım olur" cevabı verildi. Bu arada, Sadabad Sitesi ile park arasındaki bölüme, zabıta ekibinin getirdiği talimat yazısı üzerine site yönetimi tarafından tel örgü çekildi. 

Göçmenlerin oturduğu Sadabad ve Lale Sitesi gençleri duruma tepki göstererek tel örgünün kaldırılmasını istedi. Haberin gazetemizde yer almasının üzerinden site yönetimiyle görüşen gençler, olumlu cevap alamayınca tel örgüyü kaldırıp, parkta temizlik yaptı.

KILIÇ OLAYA EL KOYDU 

Gençlerin parktaki çirkin görüntüye el koyması da gazetemizde haberleştirildi. Olaydan, bu gelişmelerden sonra bilgisi olan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın, parkta 1 yıldır süren mezbelelik görüntüsüne tepki gösterip, ilgili belediye yöneticilerini çağırarak rezalete son verilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Başkan Kılıç'ın talimatının ardından, belediye ekipleri 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, Bülent Alkılıç Parkı'na gelerek çalışma başlattı. Park içerisindeki yürüme alanlarının çevrelerine kaldırım taşları  döşeyen ekipler, yolları betonla kapladı. Parkın içerisi, tekerlekli sandalye ve bebek pusetiyle gelenler için elverişli hale getirildi. Hayratın çevresi de yeniden düzenlenerek şehidin anısına yakışan bir hale getirildi. Sadabad-Lale Gençlik Platformu üyeleri, olaya el koyup sorunu çözdüğü için Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür mesajı yayınladı.

Arif GÜNDOĞDU / ÖZEL HABER