Kağıthane Belediyesi'nin 1 yıldır kaderine terk ettiği ve çöplüğe dönen Şehit Bülent Alkılıç adına yapılan park ile, şehidin babasının oturduğu Sadabad Sitesi arasına çekilen tel örgü, vatandaşlar tarafından kaldırıldı. Şehit Bülent Alkılıç anısına parkın içerisine yapılan hayrat da, gençler tarafından temizlendi. Şehidin babası artık oğlu için yaptırdığı hayrata engelsiz gidebilecek.

CAMİ İNŞAATI BAHANE

Vatandaşlar tel örgüyü kaldırdıktan sonra bir basın açıklaması yaparak, belediyenin duyarsızlığını protesto etti. Parkın içler acısı halinin gazetemizde yer almasından sonra kendilerine "Cami yapılana kadar parkta herhangi bir işlem yapılmayacak" denildiğini belirten vatandaşlar, "Burası sıradan bir park değil. Bu durum şehidimizin anısına da, bize de hakarettir" dedi.

'NASIL KANINA DOKUNMUYOR'

Sadabad Sitesi gençleri adına bir basın açıklaması yapan Erkan Trükten, şehidin hayratı ile babasının oturduğu site arasına tel örgü çekilmesinin Bulgaristan Türkleri için bir utanç olduğunu, maneviyatını savunamayanların diğer haklarını da savunamayacağını söyledi. Trükten, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çavuş'a da tepki göstererek "Bu manzara nasıl kanına dokunmadı" diye sordu. 

Arif GÜNDOĞDU / ÖZEL HABER