Kağıthane Belediyesi'nin geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Hasbahçe Söyleşilerinin son olarak konuğu ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Hatipoğlu söyleşisinin başında dünya Müslümanlarının son dönemdeki durumuna atıfta bulunarak 'dünyada Müslümanları önce böldüler şimdi de birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Allah bunu yapanların oyunlarını bozsun'' dedi.

Son dönemde bazı ilahiyatçıların fitne çıkararak halkı yanılttığına dikkati çeken Hatipoğlu, "Şefaat yok, kabir azabı yok, kader yok, Hz. Adem ile Havva yok demeye başladılar. Yakında Hz. Muhammed de yok diyecekler ama onu daha söyleyemiyorlar. Bir müddet sonra Kuran da yok diyecekler. Akıl var Kuran'a ne gerek var diyecekler. Özellikle hocalar arasında böyle bir akım var. Üzülerek söyleyeyim onların talebeleri arasında ateistler çoğaldı. Karşımızda böyle bir fitne var ve bu fitnenin merkezinde bazı ilahiyatçılar var'' dedi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun söyleşisi başlamadan saatler önce binlerce Kağıthaneli alanı doldurdu. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da söyleşiyi eşi Fatma Kılıç ile birlikte takip etti. Söyleşisinin devamında Hatipoğlu Hz. Peygamber'in ve sahabelerin hayatlarından hikayeler anlattı. Hatipoğlu söyleşisinde üzerinde en çok durduğu konu ise 'tövbe etmek' oldu. Nihat Hatipoğlu ''Ne kadar günahkar olursak olalım, tövbe kapısı bize her zaman açık. Hiçbir zaman Allah'tan ümidinizi kesmeyeceksiniz.'' diyerek söyleşisini sonlandırdı.

Azmi Zafer